Gemeente Rotterdam


30 juni 2008

Cheques voor Lokale Cultuurcentra

Orhan Kaya, wethouder van Participatie en Cultuur, reikt op vrijdag 11 juli aanstaande cheques uit aan medewerkers van de tien Lokale Cultuurcentra (LCC) in Rotterdam. De cheques worden aangewend om de LCC's aantrekkelijker te maken voor bezoekers.

De cheques zijn het resultaat van een motie die werd ingediend door Remco Oosterhoff, raadslid ChristenUnie-SGP. Deze motie pleit ervoor om de LCC's publieksvriendelijker te maken. De LCC's zijn culturele centra in de wijken die de bewoners een breed en divers cultureel aanbod bieden. Toegankelijkheid is daarbij het uitgangspunt. Hoewel de medewerkers van de LCC's al ontzettend hard werken om dit te bereiken, is er altijd ruimte voor verbetering. De cheques worden gebruikt om de publieksruimten verder aan te kleden en de centra (nog) publieksvriendelijker te maken.

Er worden twee soorten cheques overhandigd. Er zijn cheques ter waarde van

¤ 5.000,-- voor o.a. het bedieneend personeel, dat hiermee naar eigen inzicht de ruimte rond en achter de bar kan verfraaien. Verder zijn er cheques tot maximaal

¤ 50.000,--. DDeze worden overhandigd aan de bedrijfsleiders voor het verbeteren van de publieksruimtes en het creëren van een vriendelijker uitstraling. Het doel is de drempel nog meer te verlagen, zodat het bezoekersaantal toeneemt.

De werkzaamheden worden deze zomer uitgevoerd in samenspraak met de dienst Kunst en Cultuur en de dienst Sport en Recreatie.

De uitreiking wordt bijgewoond door Remco Oosterhoff.

Na de zomer zal wethouder Kaya één van de Lokale Cultuurcentra 'heropenen'. Daarmee zal hij het symbolisch startschot geven voor een nieuw LCC-seizoen met volop activiteiten en een brede culturele programmering.

Datum: vrijdag 11 juli 2008

Tijdstip: 15.00 uur

Plaats: Stadhuis, SH 113

noot voor de redactie/