International Film Festival Rotterdam



Patrick van Mil zakelijk directeur International Film Festival Rotterdam

Directie en bestuur van het International Film Festival (IFFR) hebben Patrick van Mil per 15 september 2008 benoemd tot zakelijk directeur. Patrick van Mil (50) is momenteel werkzaam als adjunct-directeur van het Nederlands Architectuurinstituut (NAi) in Rotterdam.

Naast algemeen en artistiek directeur Rutger Wolfson neemt Patrick van Mil de dagelijkse leiding van het IFFR op zich. De zakelijk directeur is ondermeer verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering en interne organisatie, het financiële beleid, marketing en de subsidie-, fondsen- en sponsorwerving.

Rutger Wolfson over de benoeming van Patrick van Mil: "Ik ben heel gelukkig met deze benoeming. Van Mil is een heel sterke zakelijk directeur met ruime ervaring in de filmwereld, waarmee we het IFFR de komende jaren naar een hoger niveau kunnen brengen"

Patrick van Mil over zijn aanstelling als zakelijk directeur van het IFFR: "Met zijn internationale toppositie, gekoppeld aan een sterke worteling in Rotterdam, vormt het IFFR voor mij een geweldige uitdaging. Ik stel me veel voor van de samenwerking met Rutger Wolfson. Vanuit mijn rol hoop ik er samen met de staf voor te zorgen dat we de unieke internationale positie van het IFFR als hét festival van getalenteerde filmmakers versterken en de betekenis van het IFFR als een van de grootste culturele publieksevenementen in Nederland verder inhoud geven."

Na voltooiing van zijn studie Kunstgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen werkte Patrick van Mil vanaf 1982 als hoofd afdeling presentatie bij het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Vervolgens werkte hij tussen 1990 en 1998 bij NRCV Televisie als eindredacteur en presentator talkshows en informatieve programma's. In die periode was Van Mil docent aan de Media Academie in Hilversum. Vanaf 1998 was hij werkzaam bij het Filmmuseum in Amsterdam als hoofd collecties & informatie en vanaf 2000 als senior adviseur bij Berenschot Public Management op het beleidsterrein Cultuur en Media. In deze periode was Van Mil ook eindredacteur/presentator van het filmprogramma 'Cinemania' van Canal+ en werkte hij als gespreksleider van seminars en interviews mee aan onder meer het International Film Festival Rotterdam. Sinds 2002 is Van Mil adjunct-directeur van het Nederlands Architectuurinstituut, waar hij in 2007 de functie van interim-directeur vervulde. Onder zijn verantwoordelijkheden bij het NAi vielen onder meer het (meerjaren)beleid, management en bedrijfsvoering; sponsor- en fondsenwerving en de realisatie van publieks-, educatie en digitaliseringsprojrcten. Van Mil is geboren in 1958 en woonachtig in Rotterdam.


Noot aan de redactie,