Ingezonden persbericht


De MediaVilla Persbericht


Zaandam, 30 juni 2008

MidzomerZaan opnieuw succes
Unieke cross-over programmering en verrassende locaties zorgen voor meer bezoekers en uitverkochte concerten Na de succesvolle eerste editie vorig jaar stond de Zaanstreek afgelopen weekend opnieuw in het teken van muziekfestival MidzomerZaan. Na vertolking van de ballade op de Zaan, geschreven door de Zaanse stadscomponist Juriaan Berger en de stadsdichter Hans Kuiper, verklaarde de Burgemeester van de Zaanstad -Geke Faber- de tweede editie van MidzomerZaan officieel voor geopend.

Het openingsconcert van MidzomerZaan werd verzorgd door Circle Percussion, de trompettist Sergei Nakarjakov, het Rotterdams Kamerorkest o.l.v. Conrad van Alphen en De Stephan Geusebroek band met Trijntje Oosterhuis. Het concert werd bezocht door ruim 3000 mensen op de Kade en in de bootjes rondom het podium. De internationaal bekende band Room Eleven, sloot het festival gistermiddag - met ruim 700 enthousiaste muziekliefhebbers - swingend af op de binnenplaats van de Zaanse Chocoladefabriek. Het festival programmeerde deze editie uiteenlopende concerten in het hart van de Zaanstreek en bracht meer dan 4500 mensen op de been, 2000 meer dan vorig jaar. Festivaldirecteur Ed Pielkenrood is blij met het succes van de 2e editie van festival MidzomerZaan: "Dit is een enorme stimulans om volgend jaar verder te groeien". MidzomerZaan vormde dit jaar ook een podium voor de jonge cabarettalenten Yora Rienstra en Bart Rijnink. Fernando Lameirinhas bracht de melancholieke Portugese Fado onder de oer-Hollandse wieken van molen De Gekroonde Poelenburg, alwaar Tony Overwater ook het kinderverhaal Kikker heeft de blues ten gehore bracht. Drie jonge Nederlandse toptalenten verzorgden een indrukwekkend concert onder de noemer Jong Klassiek en in Culture Shock kwamen alle uitingen van de hip-hop cultuur aan bod.

MidzomerZaan wordt gedragen door drie pijlers: de Zaan, die de verschillende festivallocaties verbindt. Het decor van industriële monumenten langs het water zoals De Zaanse Chocoladefabriek (oude Verkadefabriek), De Kade, molen De Gekroonde Poelenburg en De Koffiekade in Zaandam. En de brede cross-over muziekprogrammering (pop, jazz, klassiek, wereldmuziek, funk, blues en een vleugje folk) met aanstormende talenten en internationaal bekende artiesten. MidzomerZaan is een festival voor jong en oud, voor groot en klein publiek.



Ingezonden persbericht