Schuitema NV

Persbericht


Amersfoort, 30 juni 2008

Schuitema-transactie met CVC afgerond

Schuitema N.V. ("Schuitema") maakt bekend dat vandaag de overdracht van de door Ahold en B.V. Maatschappij tot Ontwikkeling van Middenstandsprojecten "C.K.K." gehouden aandelen in Schuitema aan CVC Capital Partners ("CVC") heeft plaatsgevonden. CVC is, door middel van de speciaal daartoe opgerichte vennootschap Skipper Investments B.V ("Skipper Investments"), nu met een belang van 98,4% in Schuitema vertegenwoordigd.

Bert Roetert, Voorzitter van de Directie van Schuitema: "We zijn verheugd nu met CVC verder te kunnen bouwen aan de toekomst van de C1000-formule. De reeds ingezette koers wordt voortgezet om zo te werken aan een nog resultaatgerichtere organisatie die de consument centraal stelt. We hebben er alle vertrouwen in dat we met onze nieuwe grootaandeelhouder onze positie van grootste supermarktketen voor zelfstandig ondernemers verder kunnen uitbouwen."

Overdracht winkels
Onderdeel van de transactie is de overdracht van C1000-winkels aan Ahold. Deze overdracht is in gang gezet en de laatste winkel zal naar verwachting voor eind 2008 zijn overgedragen.

Openbaar bod
Skipper Investments heeft een openbaar bod aangekondigd op de resterende 1,6% van de aandelen. Voor nadere informatie hierover wordt verwezen naar het persbericht dat heden door Skipper Investments is uitgebracht en dat ook is te vinden op de website van Schuitema.

Trading update
De groei van de C1000 detailhandelsomzet t/m week 24 ligt in lijn met het eerste kwartaal van 2008. Schuitema zal ook in 2008 blijven investeren in de C1000 formule. Door de directie is een plan ontwikkeld dat in de periode 2008-2010 tot een fors aantal acties in de totale keten zal leiden. Dit met als doel om het ketenrendement te verbeteren en de positie van C1000 in de markt te verstevigen.