Schuitema NV

SKIPPER INVESTMENTS B.V.


Skipper investments b.v. verwerft 98,4% belang in Schuitema N.V.

Skipper Investments B.V. kondigt aan begonnen te zijn met de voorbereidingen voor een verplicht openbaar bod op de resterende 1,6% van het uitstaande aandelenkapitaal van Schuitema N.V. voor een prijs van EUR 20,11 per aandeel

30 juni 2008

Dit is een openbare mededeling van Skipper Investments B.V. ("Skipper Investments") ingevolge art. 5:70 van de Wet op het financieel toezicht ("Wft") en art. 5 lid 3 en art. 7 lid 4 van het Besluit openbare biedingen Wft ("Bob"). Deze mededeling is niet voor vrijgave, distributie of publicatie, noch geheel of gedeeltelijk, in of naar de Verenigde Staten van Amerika, Japan of Canada.

Amsterdam, 30 juni 2008 - Skipper Investments heeft vandaag 98,37% van de uitstaande aandelen in het kapitaal van Schuitema N.V. ("Schuitema") met een nominale waarde van EUR 0,20 per aandeel ("Aandelen") verworven van Koninklijke Ahold N.V. ( "Ahold") en van B.V. Maatschappij tot Ontwikkeling van Middenstandsprojecten C.K.K. ("CKK") voor een prijs van EUR 20,11 per Aandeel. Skipper Investments heeft 73,23% van de Aandelen verworven van Ahold voor een totale koopprijs van EUR 515 miljoen. Skipper Investments heeft 25,14% van de Aandelen verworven van CKK voor een totale koopprijs van EUR 177 miljoen.

Verplicht bod
Na verwerving van de Aandelen van Ahold en CKK dient Skipper Investments overeenkomstig art. 5:70 Wft een verplicht openbaar bod uit te brengen op de resterende 1,63% van de uitstaande Aandelen voor een prijs van EUR 20,11 per Aandeel (het "Bod"). Skipper Investments is begonnen met de voorbereidingen voor het uitbrengen van het Bod. Na levering en betaling van de onder het Bod aangemelde Aandelen zal de beursnotering van Schuitema op NYSE Euronext Amsterdam worden beëindigd. Indien nodig om 100% van de Aandelen te verwerven zal Skipper Investments een wettelijke uitkoopprocedure starten na levering en betaling van de Aandelen.

Zekerheid van betaling
Skipper Investments bevestigt dat zij over voldoende financiële middelen beschikt om aan haar verplichtingen onder het Bod te kunnen voldoen. Skipper Investments zal het Bod financieren door middel van tot haar beschikking staande liquide middelen.

Skipper Investments
Skipper Investments is een investeringsvehikel dat eigendom is van en beheerd wordt door fondsen onder beheer van CVC Capital Partners. De overige gewone aandeelhouders in Skipper
Investments zijn de Stichting Zelfstandig Ondernemerschap en de Stichting Management Schuitema.