Gemeente Enkhuizen

Aquacultuur

Veteranendag 2008

Ruim 80 veteranen waren zaterdag 28 juni aanwezig in het Wapen van Enkhuizen tijdens de veteranendag van de gemeenten Enkhuizen en Andijk.

De dag begon met een kopje koffie en een veteranendag-gebakje. Burgemeester Jan Baas nam vervolgens het woord om het belang van een veteranendag te benadrukken.
Burgemeester Astrid Streumer van Andijk sloot hierbij aan en betreurde het dat het zo lang heeft moeten duren voor veteranen de erkenning en waardering hebben gekregen die hen toekomt...

Na de burgemeesters was het de beurt aan Harry Morsink, voorzitter van het Enkhuizer veteranencomité. Hij vertelde over het programma van de dag en vroeg om een bijdrage om het monument te blijven onderhouden. Hieraan werd door de aanwezigen ruimschoots gehoor gegeven.

Daarna was het tijd om naar het monument te vertrekken; de meeste veteranen kozen een plekje in één van de voertuigen van 'Keep them Rolling'. Zij waren met een tiental Tweede Wereldoorlogvoertuigen naar Enkhuizen gekomen
om de dag extra luister bij te zetten. De mannen genoten zichtbaar van het ritje, vooral toen de sirenes even aangingen. Bij het monument in het Wilhelminaplantsoen werd 'The last Post' geblazen en ws er een minuut stilte voor de gevallenen.
Prompt hield het toen op met regenen.

Na het officiële gedeelte togen de veteranen weer naar de voertuigen om een rondrit door de stad te maken. Bij terugkomst volgde een lunch en was het tijd om oude herinneringen op te halen. Kortom; een zeer geslaagde dag!

Van deze dag is een fotoreportage gemaakt. Als u op de link Veteranendag 2008 klikt, opent een nieuwe pagina met de foto's. Postbus 11
1600 AA Enkhuizen
T 0228 - 360 100
F 0228 - 313 312
stadhuis@enkhuizen.nl