Gemeente 's-Hertogenbosch

30-05-2008
Eerste burgerinitiatieven op raadsagenda
Bij de gemeenteraad zijn twee burgerinitiatieven geagendeerd voor de vergadering van 30 juni. Het burgerinitiatief "Gemeente bijt hond?" van mevrouw Van Oostrum is een voorstel om te komen tot een hondvriendelijk beleid in de gemeente. Het burgerinitiatief van mevrouw Parijs is een voorstel om mensen die willen trouwen in 's-Hertogenbosch zelf hun trouwlocatie te laten uitzoeken. Het is de eerste keer dat een burgerinitiatief de raadsagenda bereikt en bijkomende bijzonderheid is dat er twee tegelijkertijd op de agenda staan.

Bepaal mee waar het in de raad over gaat!
De gemeenteraad wil graag weten wat er onder de mensen leeft die hij vertegenwoordigt. De raad staat open voor goede ideeën en kijkt serieus naar initiatieven vanuit de samenleving. Er zijn verschillende mogelijkheden om met fracties en raadsleden van gedachten te wisselen. Inwoners vanaf 16 jaar kunnen ook zelf een voorstel uitwerken en de gemeenteraad vragen daarover een besluit te nemen; het zogenaamde burgerinitiatief. Hiervoor zijn minstens 100 handtekeningen nodig van andere inwoners van de gemeente.

Inspreken
Het burgerinitiatief "Gemeente bijt hond?" wordt besproken in de vergadering van de commissie Ruimtelijke ontwikkelingen en beheer (ROB) van 18 juni 2008. Het burgerinitiatief over de trouwlocaties wordt behandeld in de vergadering van de commissie Bestuurszaken (BZ) van 23 juni 2008. Tijdens deze commissievergaderingen is er ruimte voor inspreken. Hiervoor moet men ten minste 24 uur voor de vergadering een verzoek indienen bij de secretaris van de commissie. Meer info over het burgerinitiatief en inspreken tijdens de commissie vindt u op onze website onder het kopje Bestuur en Organisatie/Gemeenteraad.