Gemeente Lansingerland


Informatieavond Mobiliteitsplan Lansingerland verplaatst naar 30 juni asfalt

De informatieavond over het Mobiliteitsplan Lansingerland die op 19 juni aanstaande was gepland, gaat niet door! De avond is verplaatst naar maandag 30 juni. Plaats en tijd blijven hetzelfde: zalencentrum Rehoboth, Wilhelminastraat 2 te Berkel en Rodenrijs van 20.00 - 22.00 uur.

Op 30 juni rijdt er opnieuw een speciale gratis bus vanaf Kruisweg (halte Zoetermeerselaan) naar het zalencentrum via Bleiswijk en Bergschenhoek. Meer informatie over de avond en over het gratis vervoer treft u aan op de gemeentepagina in De Heraut van 25 juni. Te zijner tijd zal ook de informatie op de website www.lansingerland.nl/mobiliteitsplan zijn bijgewerkt.

Het college van B&W behandelt op 17 juni het concept-visiedocument Mobiliteitsplan Lansingerland. Het document wordt aan het bestuur voorgelegd als tussenresultaat van het project. Geïnteresseerden kunnen op 30 juni tijdens de informatieavond kennis nemen van de concepten van visies op mobiliteit en bereikbaarheid.

De concept-visies vormen het resultaat van het project van de afgelopen maanden. Van februari tot en met mei is informatie geïnventariseerd en geanalyseerd. Deze analyse heeft geleid tot het formuleren van ambities voor het gemeentelijke verkeer- en vervoerbeleid. Deze ambities vormen tezamen het concept voor de visie op mobiliteit. De visie richt zich in eerste instantie op het jaar 2020 maar biedt ook een doorkijk voor de periode daarna. Daarmee legt deze visie uit het Mobiliteitsplan een relatie met de Toekomstvisie.

Uit de visie op mobiliteit zijn infrastructurele netwerken voor fiets, openbaar vervoer en auto herleid. Deze netwerken vormen samen het concept de visie op bereikbaarheid. Het Regionaal Verkeers- en Vervoerplan (RVVP) 2003-2020 ligt voor een deel aan de basis van deze netwerken. Voor het andere deel sluiten de netwerken aan op gemeentelijke wensen voor de ontsluiting van de woon-, werk- en recreatiegebieden.

Beide visies worden op de informatieavond toegelicht. U kunt tijdens de avond uw reactie geven op de visies. Vanaf eind juni tot half juli zal e-spraak eveneens beschikbaar zijn voor reacties. De reacties worden verwerkt in het concept-visiedocument en gebruikt bij het bedenken van maatregelen.

In september zal het aangepaste concept-visiedocument, samen met maatregelenpakketten en een uitvoeringsprogramma door het college van B&W worden behandeld om het bij goedkeuring aan de gemeenteraad te worden voorgelegd. De raad zal worden gevraagd om het geheel als beleidsvoornemen Mobiliteitsplan Lansingerland vast te stellen waarna de formele inspraakperiode van start zal gaan. Informatie hierover zal te zijner tijd worden gepubliceerd.

Voor vragen en/of opmerkingen kunt u contact opnemen met Wim Abels, projectleider Mobiliteitsplan Lansingerland. Hij is per mail bereikbaar via info@lansingerland.nl o.v.v. Mobiliteitsplan, Wim Abels (afd. SO), of telefonisch vanaf 23 juni via het algemene nummer (010) 800 40 00.