Gemeente Moerdijk


10-06-2008: Alle kinderen doen mee

Staatssecretaris Aboutaleb van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid trekt 40 miljoen uit om het aantal arme kinderen met de helft te laten afnemen. De gemeente Moerdijk doet mee en tekent op 30 juni aanstaande een convenant met de staatssecretaris, waarin doelen, prestaties en middelen voor de gemeente zijn vastgelegd.

Het convenant wordt in Utrecht door de staatssecretaris getekend. Namens de gemeente Moerdijk zal wethouder Vissers dit contract tekenen.
Uit landelijk onderzoek is gebleken dat kinderen die opgroeien in een arm gezin op alle fronten minder kansen hebben dan kinderen die hiermee niet belast zijn.
Omdat Staatssecretaris Aboutaleb van Sociale Zaken en Werkgelegenheid vindt dat alle kinderen gelijke kansen moeten krijgen om hun talenten te ontplooien, wil hij 40 miljoen extra aan gemeenten beschikbaar stellen voor bestrijding van armoede. De gemeente Moerdijk werkt daar graag aan mee.

De gemeente zet in op drie speerpunten:

1. volwaardige deelname van kinderen tijdens de schoolperiode voor kinderen

2. preventieve maatregelen ter voorkoming van aangaan van schulden
3. het bevorderen van een lidmaatschap van diverse clubs

Om voor geld in aanmerking te komen, tekenen gemeenten een convenant waarin men de meetbare extra prestaties vastlegt die de gemeente gaat leveren. Moerdijk denkt in het eerste jaar voor de speerpunten in de gemeente tussen 35.000 en 40.000 nodig te hebben.