Gemeente Aalten


Hoe kunnen wij u het makkelijker maken? Praat met ons mee!

Kunnen de gemeentelijke regels eenvoudiger, waardoor de bureaucratie afneemt en de administratieve lasten voor u omlaag gaan? U kunt bijvoorbeeld denken aan het eenvoudiger maken van regels, een vergunning verlenen voor langere tijd, het gebruik van eenvoudige formulieren enzovoorts. Graag willen we van u horen waar u tegenaan loopt en welke ideeën u heeft om hier verbeteringen in aan te brengen.

Waarom zijn er regels?

Wetten en regels zijn nodig. Ze bieden veiligheid voor inwoners, bescherming van leefomgeving en milieu. Ze zorgen ervoor dat iedereen goed kan deelnemen aan de samenleving. Maar het moet niet doorschieten. Onduidelijke formulieren en omslachtige procedures leveren onnodige irritatie op.

Hoe kan het eenvoudiger?

Samen met u willen we kijken naar de mogelijkheden van administratieve lastenverlichting. Denkt u hierbij aan bijvoorbeeld kosten van het verzamelen, bewerken, registreren, bewaren en het geven van informatie. Een hoop werk dat tijd en geld kost. Administratieve lastenverlichting zorgt voor minder bureaucratische rompslomp en voorkomt daarmee irritatie. Wij hopen dat daardoor de relatie met u als inwoner en het bedrijfsleven verbeterd. Het bureau Atos Consulting helpt ons bij het verminderen van de bureaucratie.

Bijeenkomst op maandag 30 juni

Op maandag 30 juni organiseren wij van 19.30 tot 21.30 uur een bijeenkomst in de raadzaal van het gemeentehuis, Markt 7. Het bureau Atos Consulting geeft tijdens deze avond meer informatie over de administratieve lastenverlichting en aansluitend willen we graag met u in overleg. U bent van harte welkom!