Gemeente Oirschot

Informatiebijeenkomst Hoogspanningslijnen

Een aantal weken geleden heeft de gemeente Oirschot besloten af te zien van het bouwen van woningen in de magneetveldzone van de hoogspanningslijnen. Dit besluit heeft de gemeente genomen naar aanleiding van het gelijkluidende advies van het Ministerie van VROM. VROM baseert dit advies op de mogelijke relatie tussen hoogspanningslijnen en kinderleukemie. De gemeente Oirschot organiseert een informatiebijeenkomst over dit onderwerp op maandag 30 juni om 19.00 uur in het gemeentehuis van Oirschot. We nodigen u van harte uit om bij deze bijeenkomst aanwezig te zijn.

Voorgeschiedenis en informatieavond

Enkele weken geleden verschenen er enkele publicaties over dit besluit. Deze berichten hebben bij meerdere mensen vragen en onzekerheid opgewekt. Om deze vragen en onzekerheden weg te nemen organiseren wij een informatiebijeenkomst. Op deze avond geven de GGD, het ministerie van VROM en de gemeente Oirschot korte presentaties over dit onderwerp. Onderwerpen als gezondheidsrisico's, het landelijke advies en consequenties voor nieuwbouw komen dan uitgebreid aan de orde. Tijdens deze avond krijgt u ruimschoots de tijd om vragen te stellen. We hopen dat we uw vragen kunnen beantwoorden en zo uw onzekerheden kunnen wegnemen.

Heeft u vragen over deze informatiebijeenkomst dan kunt u contact opnemen met Deon van Schijndel van de gemeente Oirschot, telefoon (0499) 583 333. We zien u graag op 30 juni!