Gemeente Reiderland


Servicebus Nieuweschans, Drieborg, Nieuw-Beerta naar het gezondheidscentrum in Finsterwolde

Pilot: Reserveren van de bus is niet meer nodig, vaste vertrektijden maken het de inwoners nog makkelijker om bij het gezondheidscentrum te komen.

Met ingang van 30 juni wordt op het Hardenbergterrein in Finsterwolde het nieuwe gezondheidscentrum Reiderland geopend. Hier gaan verschillende zorgverleners onder één dak samenwerken om de kwaliteit van zorg- en dienstverlening aan de patiënt en cliënt te verhogen. Op 9 juni jongstleden heeft de Kring-Apotheek Reiderland als eerste haar deuren geopend. Vanaf 1 juli zullen ook de andere zorgverleners naar het nieuwe pand verhuizen, waaronder onder andere huisarts van der Veen uit Nieuweschans en de maatschap voor fysiotherapie; Slecht en Westra.

Sinds januari jongstleden bestaat er een goede busverbinding tussen Nieuweschans en Finsterwolde maar dan moet er wel gereserveerd worden via nummer: 0597-454459.

Deze lijn maakt onderdeel uit van het experiment toegankelijk openbaar vervoer, de pilot Oldambt.

Om het de inwoners uit Nieuweschans nog makkelijker te maken om in Finsterwolde bij het gezondheidscentrum te komen wordt met ingang van 30 juni een proef gestart.

Tussen Nieuweschans en Finsterwolde worden acht ritten, waar nu voor gereserveerd moet worden, als vaste ritten gereden. De niet te reserveren ritten (lijntaxi) hebben als eindhalte het gezondheidscentrum. Voor alle ritten (heenreis) tussen Nieuweschans en Finsterwolde kan gewoon gebruik gemaakt worden van de eigen strippenkaart. Voor de terugreis ontvangt elke lijntaxi gebruiker van het gezondheidscentrum een gratis buskaartje.

Informatie over deze servicebus zal door Arriva, huis-aan-huis, worden verspreid in Nieuweschans, Drieborg en Nieuw-Beerta.

De vaste servicetaxi ritten zijn op maandag t/m vrijdag om 8.02, 9,02, 10.02 en 11.02 uur vanaf de Bronnenweg in Nieuweschans. Terugreis vanaf het gezondheidscentrum 8.28, 9.29, 10.28 en 11.28 uur.


* Gezondheidscentrum Finsterwolde Nieuwe Schans v.v..xls (51 KB)