Gemeente Valkenswaard

Informatiebijeenkomst starterswoningen Borkel en Schaft

Informatiebijeenkomst starterswoningen Borkel en Schaft

Op maandag 30 juni aanstaande organiseren Woningbelang en de gemeente Valkenswaard een informatieavond over koopwoningen voor starters in Borkel en Schaft. De bijeenkomst vindt plaats in het Dorpshuis aan de Dorpsstraat 55 in Borkel en Schaft en begint om 20.00 uur.

Woningbelang wil in samenwerking met de gemeente Valkenswaard binnenkort 10 koopwoningen voor starters realiseren op een locatie aan het Biestven in Borkel en Schaft. De woningen worden gebouwd met toepassing van de zogenaamde "Koopgarantregeling". De huizen zijn in eerste instantie bedoeld voor startende woningzoekenden afkomstig uit Borkel en Schaft die graag in hun eigen dorp willen blijven wonen of er naar terug willen. Vandaar dat de gemeente alle inwoners van Borkel en Schaft van 18 tot en met 35 jaar per brief persoonlijk voor de informatiebijeenkomst heeft uitgenodigd.

Op maandag 30 juni willen Woningbelang en de gemeente graag de wensen horen van mogelijke belangstellenden voor een starterswoning in Borkel en Schaft. Tijdens de informatieavond komen met name de volgende onderwerpen aan bod:

* Wat is een starterswoning?

* Wat is Koopgarant?

* Wat is (globaal) de planning voor de bouw van de woningen?
* Als ik interesse heb, hoe werkt het dan met inschrijving en dergelijke?

Uiteraard is er volop gelegenheid om vragen te stellen.

De avond is in eerste instantie bedoeld voor de genoemde groep, maar is ook toegankelijk voor andere belangstellenden.

Met eventuele vragen over de bijeenkomst kunt u terecht bij de heer Peter Franken, wijkcoördinator van de gemeente Valkenswaard, telefoonnummer 040-2083664 of mail gemeente@valkenswaard.nl ter attentie van Peter Franken of bij mevrouw Irene van Middelaar, Projectmanager Vastgoed bij Woningbelang, telefoonnummer 040-2083838 of mail info@woningbelang.nl ter attentie van Irene van Middelaar.