Gemeente Zoetermeer

Open avond wijktuinen

Verschillende Zoetermeerse wijktuinen openen tijdens hun open avond de deuren voor iedereen die er wel eens een kijkje wil nemen. Tijdens de open avonden zijn verschillende activiteiten georganiseerd en Frank Speel, wethouder Natuur & Milieu, reikt een prijs uit voor de natuurvriendelijkste tuin van Zoetermeer.

Koffie, knutselen en kruiwagenrace

Naast het bewonderen van de tuinen is er genoeg te beleven tijdens de open avonden van de wijktuinen. Kinderen kunnen deelnemen aan een speurtocht of een kruiwagenrace, broodjes bakken en knutselen. Mensen van de egelopvang en de vogelwerkgroep en een imker zijn er om vragen te beantwoorden en te vertellen over hun werk. Verder kunnen bezoekers bij alle wijktuinen genieten van een kopje koffie, thee of limonade op het koffieterras. Ook wordt er stilgestaan bij het 30-jarig bestaan van Natuur- en Milieueducatie. Op de wijktuinen aan de Zegwaartseweg en de Voorweg staan indianententen waar activiteiten worden georganiseerd rondom dit jubileum. Tijdens de open dagen kunnen de kinderen stempels verzamelen voor op hun stempelkaart.

Natuurvriendelijkste tuin

Wie heeft de natuurvriendelijkste tuin van Zoetermeer? Deze vraag wordt beantwoord op de open avond van de wijktuin aan de Zegwaartseweg. Op dinsdag 1 juli om 19.00 uur reikt Frank Speel de prijs uit aan de winnaar van deze wedstrijd.

Programma

Op maandag 30 juni houden de wijktuinen in Noordhove (Da Sangalloruimte 10) en Rokkeveen (Spectrumsingel 50) open avond van 18.30 - 20.30 uur.

Op dinsdag 1 juli houdt de wijktuin aan de Broekwegzijde (Broekwegzijde 195) en Zegwaartseweg (Zegwaartseweg 25B) open avond van 18.30 - 20.30 uur.

Op zaterdag 5 juli houdt de wijktuin Voorweg (Voorweg 104) open middag van 13.30 - 16.00 uur.