Gemeente Langedijk


25 juni 2008

Sluiting politieloket Langedijk

Het politieloket in het gemeentehuis in Langedijk gaat met ingang van 30 juni 2008 dicht. Nieuwe ontwikkelingen zoals de invoering van de Politieservicelijn (0900-8844) en de mogelijkheden om telefonisch, op afspraak of via internet (www.politie.nl) aangifte te doen, hebben ertoe geleid dat het aantal bezoekers van het politieloket in Langedijk steeds verder terugliep.

Burgemeester Cornelisse heeft begrip voor het besluit van de politie. "Het beroep op de politie is groot en de capaciteit kan maar een keer ingezet worden. De politie moet steeds weer opnieuw afwegingen maken waar de capaciteit het beste kan worden ingezet." De twee wijkagenten blijven verbonden aan Langedijk. Cornelisse hecht daar veel waarde aan. Evenals aan het feit dat mensen die in de mogelijkheid zijn zelf naar het politiebureau te gaan, thuis door de politie worden bezocht.

De dichtstbijzijnde politiekantoren zijn per 30 juni 2008 gevestigd in Heerhugowaard en Alkmaar afhankelijk van uw woonplaats. Het politiebureau te Alkmaar is gevestigd op het adres Mallegatsplein 2a, het bureau Heerhugowaard is gevestigd op het adres Zuidtangent 2a.

Met de vakanties in het vooruitzicht is het belangrijk om te weten dat wie zijn reisdocument of een rijbewijs vermist, de vermissing altijd dient aan te geven bij de politie. Daarna kan pas een nieuw document worden aangevraagd. Bij de aangifte dient u de gegevens van uw oude document, nummer, datum afgifte en autoriteit afgifte te overleggen. Deze gegevens kunt u bij de afdeling Publiekszaken van de gemeente verkrijgen.