Gemeente Enschede

Ondertekening convenant `Kinderen doen mee!'

Ter bevordering participatie kinderen uit arme gezinnen

Myra Koomen, wethouder Werk en inkomen, en Ahmed Aboutaleb, minister van Sociale zaken en werkgelegenheid, tekenen op maandag 30 juni het convenant `Kinderen doen mee!'. Met dit convenant spreken ze de gezamenlijke ambitie uit om het aantal Enschedese kinderen uit arme gezinnen dat maatschappelijk mee kan doen t/m 2011 te verhogen tot 70 procent.

Het convenant valt binnen een van de belangrijkste initiatieven van het gemeentelijke armoedeoffensief `Niemand aan de kant, samen de schouders eronder'. Het offensief, waarvoor t/m 2011 jaarlijks 550.000 euro wordt uitgetrokken, moet een vangnet bieden waarmee de gevolgen van armoede worden verzacht en de stap naar werk en zelfstandigheid wordt vergroot. Kinderen krijgen daarbij ondersteuning op het gebied van school, sport en cultuur.

In de gemeente Enschede leven, in de leeftijdsgroep 4 t/m 13 jaar, ruim 1800 kinderen in arme gezinnen. Ruim 30 procent hiervan wordt op dit moment in de gelegenheid gesteld mee te doen op het gebied van school, sport en cultuur. Om dit percentage te vergroten, moeten het armoedeoffensief en het convenant zorgen voor activiteiten die een duurzame impact hebben. Hiertoe wordt jaarlijks het effect, hoeveel kinderen er zijn bereikt, gemeten.

25 juni 2008