Gemeente Enschede

Wegwerkzaamheden Roessinghsbleekweg

Van 30 juni tot 14 juli is de Roessinghsbleekweg, tussen de Hengelosestraat en tot voorbij de Slagmanweg, afgesloten voor verkeer in verband met het aanbrengen van nieuw asfalt. Het verkeer wordt omgeleid via de singel en de Deurningerstraat. De gemeente combineert de werkzaamheden met de aanleg van een vrijliggend fietspad en een asfaltplateau op de kruising met de Slagmanweg.

De asfaltdeklaag op het betreffende deel van de Roessinghsbleekweg is aan vervanging toe. Daarnaast is de verkeersveiligheid van fietsers op dit deel een probleem. Komend vanuit de Hengelosestraat ervaren fietsers, onder andere door het steeds smaller wordende wegprofiel, een onveilig gevoel. Daarom legt de gemeente langs het smalste gedeelte tussen de Hengelosestraat en de Slagmanweg, aan de oostzijde, een vrijliggend fietspad aan. Ook wordt de kruising met de Slagmanweg verhoogd aangelegd (plateau).

De gemeente start met de werkzaamheden, na overleg met de verkeerspolitie, in de weken voor de bouwvak omdat dan het verkeersaanbod minder is en zo de overlast voor betrokkenen zoveel mogelijk beperkt blijft.

De omwonenden en omliggende bedrijven zijn met een brief op de hoogte gesteld van de plannen. Daarnaast organiseerde de gemeente een inloopbijeenkomst voor de direct omwonenden waarin zij vragen konden stellen over de geplande werkzaamheden.

Meer informatie over deze en andere wegwerkzaamheden is te vinden op www.enschede.nl bij Verkeer.

26 juni 2008