Gemeente Lelystad



Lelystad ondertekent convenant Kinderen doen mee!

Namens gemeente Lelystad ondertekent wethouder Willem de Jager van Werk en Inkomen op 30 juni in stadion Galgenwaard in Utrecht het convenant Kinderen doen mee!.

Meedoen

Het convenant is een initiatief van staatssecretaris Aboutaleb van Sociale zaken en Werkgelegenheid. Het heeft als doel het aantal kinderen dat maatschappelijk niet meedoet om redenen van armoede in deze kabinetsperiode met de helft terug te brengen.

Gelijke kansen

Tijdens de bijeenkomst op 30 juni ondertekent de staatssecretaris samen met gemeenten lokale convenanten waarin afspraken staan over de inzet van de betreffende gemeente, de inzet vanuit het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, het meten van effecten en het delen van kennis. De staatssecretaris vindt het belangrijk dat kinderen gelijke kansen krijgen op het gebied van sport, onderwijs en cultuur ongeacht het inkomen van hun ouders.

Uitwerking

Aboutaleb stelt in 2008 en 2009 jaarlijks 40 miljoen euro extra beschikbaar aan gemeenten voor de bestrijding van armoede bij kinderen. Ook de gemeente Lelystad heeft hiervoor via een algemene uitkering in het Gemeentefonds geld ontvangen. Lelystad reserveert deze bedragen (182.500,- voor 2008 voor 2009 een zelfde bedrag) voor de uitwerking van de tweede fase van het huidige armoedebeleid, namelijk de preventie van (overerving van) armoede.

Op dit moment wordt hiervoor een actieplan gemaakt. De invulling van de gelden is ook onderwerp van gesprek tijdens een werkconferentie eind augustus met betrokken instanties en de gemeente over het armoedebeleid. Het besluit over de exacte invulling van de gelden wordt genomen bij de behandeling van de najaarsnota.
---