Gemeente Alkmaar

Alkmaar, 27 juni 2008

Persuitnodiging

wie: Gemeente Alkmaar/ Woningstichting Woonwaard

wat: Ondertekening Koopovereenkomsten Paardenmarkt

Waar: Stadhuis, Langestraat 97

Wanneer: Maandag 30 juni 2008, 14.15 uur

Handtekeningen onder koopovereenkomst Paardenmarkt

Komende maandag 30 juni wordt een volgende belangrijke stap gezet in de ontwikkeling van de Paardenmarkt. De Alkmaarse burgemeester Piet Bruinooge en directeur Pierre Sponselee van Woonwaard ondertekenen de koopovereenkomst voor de panden van de voormalige smeerkaasfabriek Eyssen en de oude brandweerkazerne aan de Paardenmarkt. Bovendien wordt de nieuwe artist impression gepresenteerd van het aangepaste ontwerp van de nieuwbouw aan de Paternosterstraat, dat is gewijzigd na de inloopbijeenkomst van 13 mei jongstleden.

In de koopovereenkomst spreken gemeente en Woonwaard met elkaar af dat Woonwaard de genoemde panden van de gemeente koopt. Woonwaard zal de brandweerkazerne na de bouwvakvakantie slopen, gelijktijdig met het kantoorpand aan de Paternosterstraat. Hier komen 66 nieuwe appartementen en op de begane grond commerciële ruimten. Het kaaspakhuis wordt omgebouwd tot wooncomplex. De gemeente zegt toe de Paardenmarkt daarna opnieuw in te richten en op termijn autovrij te maken.

De toekomstplannen voor de Paardenmarkt werden overwegend positief ontvangen tijdens de inloopbijeenkomst op 13 mei. Vrijwel iedereen was te spreken over het plein; over de gebouwen waren meer verschillen van mening.

Woonwaard heeft, naar aanleiding van de verschillende reacties op het complex langs de Paternosterstraat (op de plek van de huidige Rabobank) besloten om dit blok op onderdelen nog aan te passen. Zo wordt de begane grond met de commerciële ruimten opener en krijgt de bovenste laag een schuinere kap. Samen met de welstandscommissie is ook gekeken naar de ingetekende balkons. Een nieuwe artist impression kan tijdens de ondertekening worden gepresenteerd.

Vertegenwoordigers van de pers zijn van harte uitgenodigd bij de ondertekening.
Illustratie zie: http://www.alkmaar.nl/gemeente/webcms/site/gemeente/project/paardenmarkt/images/6987.jpg
De tekening van het nieuwe ontwerp van het gebouw dat zal verrijzen op de hoek Paternosterstraat - Paardenmarkt, is voor publicatie vrij van rechten mits met bronvermelding: Van den Oever, Zaaijer & Partners Architecten, Amsterdam.




Gemeente Alkmaar