Provincie Overijssel

Overijssel Werkt! Vastgesteld

Provinciale Staten van Overijssel hebben 25 juni het provinciaal economisch beleid voor de komende vier jaar vastgesteld. Het beleid heeft als titel Overijssel Werkt! en is de uitwerking van de economische doelen in het coalitieakkoord &Overijssel!.

Het economische beleid is gericht op behoud en creatie van werkgelegenheid om een hogere welvaart voor haar inwoners te kunnen realiseren. Met Overijssel Werkt! wordt voor de periode 2008 - 2011 ingezet op vier thema's: herstructurering van verouderde bedrijventerreinen, economische innovatie, onderwijs & arbeidsmarkt en toerisme & recreatie. In totaal is hier de komende vier jaren ca. 90 miljoen euro voor beschikbaar (exclusief rijks- en Europese cofinanciering).

Provinciale Staten spraken hun waardering uit voor het geformuleerde beleid. Het is volgens hen een heldere en consistente notitie die stevig voortbouwt op de ingezette lijnen. Wel kwamen er enkele aanvullingen op het stuk in de vorm van moties. Henk Kerkdijk van het CDA kwam, gesteund door PvdA en VVD, met een oproep aan GS om de resultaten van het uitvoeringplan Toerisme 2008-2011 via jaarlijkse metingen in beeld te brengen en om dit jaar nog te beginnen met een nulmeting.
Een tweede motie van het CDA, eveneens door PvdA en VVD gesteund, betrof het onderwerp arbeidsgehandicapten. GS worden gevraagd meer aandacht te besteden aan arbeidsgehandicapten en te inventariseren hoe deze groep in Overijssel is samengesteld. Daarna moet gekeken worden of de provincie meer kan ondersteunen en helpen, bijvoorbeeld door het opzetten van regionale aanjaagteams en het inrichten van regionale loketten.

VVDer Krijn Lock kwam met een motie om in overleg te treden met de Verenigde Maakindustrie Overijssel (VMO) om het project Maakindustrie Oriëntatie dagen mee te nemen in de ambities van Overijssel Werkt!. Bekijk ook het meerjarigde uitvoeringsprogramma 2008-2011 Overijssel Werkt!