Senternovem


30-06-2008 | Energy - Joint Call Biorefineries

Begin september wordt de joint call voor biorefineries verwacht, uitgeschreven door de vier thema's `Food, agriculture and fisheries and biotechnology', `Nanosciences, nanotechnologies, materials and new production technologies', `Energy' en `Environment'. De doelstelling is het onderzoeken, ontwikkelen en integreren van innovatieve technologieën om de haalbaarheid aan te tonen van geavanceerde biorefineries.

De projectvoorstellen dienen aan een aantal kenmerken te voldoen: ze zijn grootschalig, multidisciplinair, `beyond business as usual' en thema-overstijgend.

Het indienen van projectvoorstellen verloopt via een tweestaps indieningsprocedure. De sluitingsdatum voor de eerste stap wordt begin december verwacht. Het voorlopige budget is 57 miljoen euro, waarvan 55 miljoen voor het onderwerp `Sustainable Biorefineries (collaborative projects) en 2 miljoen voor het topic `Enhancing exchange of information, synergies and cross-fertilisation between projects in the field of Biorefineries' (coordinating action). Contact
EG Liaison, Diana Guzijan