Gemeente Cromstrijen


Conceptbomenlijsten ter inzage

Voor het kappen van een boom was het gebruikelijk om een vergunning aan te vragen bij de gemeente. Dit is geregeld in de Algemene plaatselijke verordening (APV). De gemeenteraad nam op 25 maart 2008 een besluit over de nieuwe APV, waardoor u in de toekomst alleen voor het kappen van bepaalde bomen nog een vergunning nodig heeft. De bomen die nog wel vergunningplichtig zijn, plaatste de gemeente op een zogenoemde bomenlijst.

Bomenlijsten ter inzage

De gemeente stelde in samenwerking met de Landelijke Bomenstichting drie conceptbomenlijsten op. De lijsten bestaan uit gemeentelijke monumentale bomen, particuliere monumentale bomen en bomen in openbaar gebied. De gemeente vulde de lijsten aan met reacties van bomenstichting Fraxinus Excelsior en van inwoners. Inwoners konden tot 30 mei 2008 een boom aandragen voor de bomenlijst. Vanaf maandag 23 juni tot maandag 4 augustus 2008 liggen de conceptbomenlijsten ter inzage bij het Servicecentrum. U kunt de lijst ook hieronder terugvinden.

Zienswijze indienen

Belanghebbenden kunnen binnen de bovengenoemde periode schriftelijk of mondeling hun zienswijze naar voren brengen. Maak voor een mondelinge zienswijze een afspraak met Paul van de Meeberg van het taakveld Beheer en Onderhoud.

Meer informatie

> Bomenelijst Cromstrijen
http://www.cromstrijen.nl/gcr/webgen.nsf/page?openagent&id=_ED8F1C7496D0222FC125746C003899F4