Nederlands Jeugdinstituut


Deskundigheidsbevordering Bredeschoolcoördinatoren

Leergang start najaar 2008

Een goed functionerende bredeschoolcoördinator en stedelijk projectleider brede school is van groot belang voor het slagen van de brede schoolactiviteiten. Het Nederlands Jeugdinstituut / NJi organiseert in het najaar 2008 weer een leergang voor coördinatoren van brede scholen en voor stedelijk projectleiders brede school.

De leergang Bekwaam over de volle breedte biedt het NJi aan in samenwerking met NIMO Project Management Instituut. De leergang is op verschillende plekken in het land eerder met succes uitgevoerd. Voor de leergang verzorgen we in het najaar van 2008 een open inschrijving.

Meer brede scholen, meer professionele coördinatoren Het aantal brede scholen in Nederland neemt toe. De vraag naar bekwame en vakkundige coördinatoren wordt steeds groter. Zeker nu er vanaf 2008 extra combinatiefuncties binnen brede scholen gerealiseerd worden, waarbij ook uitbreiding van coördinatoren mogelijk is. De leergang en de werkplaats zijn goede mogelijkheden om de expertise en bekwaamheid van deze professionals te vergroten.

Leergang bredeschoolcoördinatoren
De leergang Bekwaam over de volle breedte biedt (toekomstige) bredeschoolcoördinatoren de gelegenheid om kennis op te doen van het bredeschoolveld en te oefenen met vaardigheden en attitude om efficiënter en effectiever te functioneren binnen een brede school.

De leergang helpt de bredeschoolcoördinatoren bij hun boeiende taak als programmacoördinator, strateeg, netwerker en spin in het web van een bredeschoolsamenwerkingsverband (al dan niet onder één dak). De leergang is bedoeld voor (toekomstige) bredeschoolcoördinatoren en programmamanagers vanuit onderwijs, welzijn (sociaal-cultureel werk of buitenschoolse opvang), gemeentelijke of educatieve partners (sport, kunst, bibliotheek).
Meer informatie: www.nji.nl/trainingen.