Gemeente Cromstrijen


Herziene welstandsnota ter inzage

(30-06-2008)

Burgemeester en wethouders van de gemeente Cromstrijen maken bekend dat, op grond van de Inspraakverordening, het concept van de herziene welstandsnota vanaf 30 juni 2008 gedurende een periode 6 weken (tot 7 augustus 2008), tijdens de openingstijden van het gemeentehuis, voor een ieder ter inzage ligt.

In 2004 stelden de Hoekschewaardse gemeenten ieder afzonderlijk een welstandsnota vast. Deze nota's zijn destijds in Hoekschewaards verband in onderlinge samenwerking opgesteld. Nu de gemeenten gedurende vier jaar met de nota hebben gewerkt, heeft een aantal factoren aanleiding gegeven om de welstandsnota te herzien. De belangrijkste factoren zijn:


* de starre 'sneltoetscriteria' voor licht-bouwvergunningplichtige bouwwerken
* de fusie tussen de voormalige gemeenten Binnenmaas en 's-Gravendeel
* een gewenste actualisatie van de nota

De afgelopen periode herzagen de Hoekschewaardse gemeenten gezamenlijk hun welstandsnota. Dit resulteerde in een concept welstandsnota van de gemeente Cromstrijen. Dit concept is de voorloper op basis waarvan de Hoekschewaardse gemeenten gezamenlijk de inspraakprocedure starten. Na de inspraakprocedure wordt de herziening overgenomen in de welstandsnota's van alle gemeenten in de Hoeksche Waard.

De belangrijkste wijzigingen omvatten:


* een actualisatie van de gewijzigde wetgeving
* een concretisering van de excessenregeling
* een toevoeging van het onderwerp dakopbouwen
* een verruiming van de criteria voor 'veel voorkomende kleine bouwwerken' (de sneltoetscriteria)

Tijdens de periode dat het concept van de herziene welstandsnota ter inzage ligt, kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze kenbaar maken. Een schriftelijke zienswijze kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van Cromstrijen. Voor het geven van een mondelinge reactie of voor een toelichting kunt u telefonisch een afspraak maken met de heer Ronald van der Stoep van taakveld Ruimtelijke Ontwikkeling.