Veilig Amsterdam


komt met homobeleid

Stadsdeelkantoor Slotervaart


* Geweld tegen homo's

30 juni 2008

Slotervaart gaat homoseksualiteit op de scholen bespreekbaar maken. 'Daarbij wordt ook gedacht aan het Islamitisch College', stelt de unaniem aanvaarde motie van de deelraad, aangezwengeld door Slotervaart Leefbare Tuinstad.

Ook bij de politie, corporaties en het jongerenwerk gaat stadsdeelvoorzitter Marcouch (Welzijn, Onderwijs) aandacht vragen, zodat die op de juiste manier in actie kunnen komen 'in individuele gevallen'. De Denktank, met als voorzitter Geert Dales, zou extra aandacht aan homoseksualiteit moeten geven, bepleit de motie.

De Jongerenadviesraad heeft al aangeboden 'een steentje bij te dragen' aan het te ontwikkelen homobeleid. Het Dagelijks Bestuur heeft geen moment getwijfeld toen de motie op 25 juni voorbij kwam. Marcouch: 'Zoals ik pleit voor de acceptatie van moslims in het publieke leven, zo pleit ik ook voor de acceptatie van homo's in het publieke leven. Het gaat bij zowel moslims als homo's om het diepste 'zijn' van een mens. Je kunt bij emancipatie niet de mens optillen - verheffen- zonder een deel van zijn diepste 'zijn' op de grond te laten liggen. Wie zich niet welkom voelt, kan niet functioneren.'