Gemeente Asten


30-06-2008
Lienderweg officieel geopend

Dat gebeurde onder het toeziend oog van kinderen van de Deken van Houtschool, vertegenwoordigers van de gemeente Asten, wegenbouw Van Horssen en heel veel buurtbewoners.

De werkzaamheden aan de Lienderweg zijn gestart op 29 oktober 2007. Toen is begonnen met fase 1, het gedeelte tussen de rotonde Floralaan en de Pastoor de Kleijnhof.
De totale herinrichting heeft plaatsgevonden in drie fases. De tweede fase was het weggedeelte tussen de Pastoor de Kleijnhof en de Crocusstraat. De laatste fase betrof de Lienderweg tussen de Crocusstraat en rotonde Ommelseweg.
Qua planning is alles erg soepel verlopen, de werkzaamheden zijn dan ook vijf weken eerder afgerond dan de aanvankelijke planning.

De werkzaamheden die uitgevoerd zijn omvatten de volledige herinrichting van Lienderweg waarbij de weg geasfalteerd is met geluidsreducerend asfalt. Daarnaast zijn er rode fietsstroken, parkeervakken naast de rijbaan, zebrapaden, wegverspringingen en kruispuntplateaus gerealiseerd.

Omdat het een totale herinrichting betreft is ook de riolering vervangen voor een gescheiden systeem waarbij het afvalwater en het regenwater gescheiden worden afgevoerd.

Ook is de openbare verlichting vervangen en zijn er nieuwe groenvoorzieningen gerealiseerd.