Gemeente Asten


30-06-2008
Geslaagde dorpswandeling in Ommel

Ommel werd met een grote delegatie bezocht, behalve de dorpsraad en een grote ambtelijke vertegenwoordiging, was ook Bergopwaarts@bow, de politie en Onis vertegenwoordigd. De dorps- en wijkwandelingen zijn op initiatief van de gemeente Asten. De insteek van deze bezoeken is om de contacten tussen de wijk- en dorpsraden en de gemeente te verstevigen en te weten wat er leeft.

De Dorpsraad heeft alle actuele problemen onder de aandacht gebracht. Er is stilgestaan bij het IDOP, mogelijke toekomstige woningbouwlocaties, de geluidsproblematiek van de N279 en de A67, geluidsremmende maatregelen in De Loo, speelvoorzieningen van de jeugd, mogelijke locatie voor het kunstwerk en de kerk met het processiepark.

De wandeling nam ongeveer twee uur in beslag. Inwoners van Ommel waren uitgenodigd om aan te sluiten. Ook hebben enkele inwoners van Ommel actuele zaken zelf onder de aandacht gebracht.

Binnen Asten hebben we 4 wijkraden en 2 dorpsraden. Alle wijken en dorpen worden vanaf 2008 een keer per 2 jaar bezocht. Asten Oost en Ommel zijn nu aan de beurt geweest, later dit jaar volgt Asten Noord (9 september 2008).