Nieuwe top tien handicapvriendelijke hogescholen en universiteiten

30/06/2008 10:25

Studiekeuze123

STUDIEKEUZE123.NL VERNIEUWD

De Christelijke Agrarische Hogeschool Dronten heeft de beste voorzieningen voor studenten met een functiebeperking of handicap. Dit blijkt uit de nieuwe vergelijking van opleidingen bij hogescholen en universiteiten op www.studiekeuze123.nl. Op de site zijn ook andere vergelijkingsgegevens geactualiseerd.

De Christelijke Agrarische Hogeschool Dronten scoort het beste op het gebied van speciale voorzieningen voor studenten met een functiebeperking. Deze instelling heeft de eerste plaats overgenomen van de Haagse Hogeschool die vorig jaar nog het beste scoorde. Onder de universiteiten komen de Universiteit Twente en de Wageningen Universiteit als beste uit de bus. De gegevens zijn gebaseerd op een studentenenqu(ee)te van het expertisecentrum handicap + studie en het onderzoeksbureau Choice. Het grootste deel van de ondervraagden (41%) heeft last van een lees- en/of rekenstoornis (dyslexie en dyscalculie). Op www.studiekeuze123.nl blijkt dat er grote verschillen zijn in de voorzieningen die onderwijsinstellingen aanbieden voor deze studenten. Over het algemeen scoren kleine instellingen beter dan grote instellingen.

NIEUWE STUDIEKEUZE INFORMATIE DATABASE

Ook andere informatie op Studiekeuze123.nl is geactualiseerd. Naast nieuwe opleidingen vindt een scholier nu actuele gegevens over lotingsstudies. Studenten die een master gaan kiezen, kunnen nu de studentenoordelen over masteropleidinen raadplegen. Nieuw is verder dat per opleiding mogelijke beroepen te vinden zijn. 'Hiermee komen we tegemoet aan een veelgestelde vraag. Veel jongeren hebben geen idee wat ze later met een opleiding kunnen doen. Als ze hiervan een beter beeld zouden hebben, kunnen ze beter afwegen of een opleiding goed bij hen past. Het aantal studenten dat een verkeerde studie kiest, stijgt nog steeds. Een onafhankelijke site als Studiekeuze123.nl helpt scholieren de juiste studie te kiezen,' aldus Wilma de Buck, programmamanager Studiekeuze123.nl. Al deze nieuwe gegevens staan in de nieuwe Studiekeuze Informatie Database, een product van Studiekeuze123 (meer informatie en te bestellen via: www.studiekeuzeinformatie.nl)

Tot slot is www.studiekeuze123.nl vernieuwd met een studiedirectory waarin scholieren en studenten makkelijk opleidingen per plaats of instelling kunnen zoeken. Bij bachelor-opleidingen kunnen scholieren doorklikken naar een aparte pagina met 'opleidingsinformatie', nu uitgebreid met een korte omschrijving van de opleiding, een link naar de opleiding, afstudeervarianten en mogelijke beroepsgroepen.

www.studiekeuze123.nl is de meest uitgebreide online studiewijzer. Scholieren en studenten kunnen meer dan 2500 opleidingen in het hoger onderwijs vergelijken op verschillende aspecten zoals kwaliteit van het onderwijs, baankans, startsalaris en studentenoordelen. De website wordt beheerd door SURFfoundation, de ICT-samenwerkingsorganisatie van het hoger onderwijs en onderzoek. Studiekeuze123.nl is een gezamenlijk initiatief van de Nederlandse instellingen voor hoger onderwijs (HBO-raad, VSNU, en Paepon) en de studentenorganisaties LSVb en ISO, en is mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.





http://www.studiekeuze123.nl