Rookverbod laat witte tanden zien

30/06/2008 10:46

Prestos BV

Amsterdam 30 juni 2008, WIT tanden bleek centers verwacht dat de vraag naar tanden bleek behandelingen vanaf 1 juli fors zal stijgen op het moment dat het HORECA rookverbod in zal gaan.

WIT baseert dat op een onderzoek dat in Engeland is gehouden door de British Academy of Cosmetic Dentistry (BACD). Het rookverbod in de UK is sinds 1 juli 2007 van kracht in de UK. Het aantal mensen dat sindsdien een tanden bleek behandeling neemt is volgens het onderzoek behoorlijk gestegen. De academie geeft aan dat in sommige praktijken het aantal behandelingen is gestegen met maar liefst 40%. Uit het onderzoek bleek verder een gemiddelde stijging van het aantal tanden bleek behandelingen van 12%.

Tanden bleken is de meest populaire cosmetische tandheelkundige behandeling gevolgd door witte vullingen, facings, kronen en bruggen.

David Pinto, WIT:" De toename van het aantal behandelingen in de UK is niet verwonderlijk te noemen. Door het verbod gaan minder mensen roken. Mensen worden zich bewust van de gele rookaanslag die zij in de loop der jaren hebben gekregen door het roken. Met een nieuwe witte lach worden ze niet meer herinnerd aan hun rookverleden."

Over WIT:

Tandenbleek center WIT staat voor deskundigheid en professioneel tanden bleken in een ontspannen omgeving. WIT heeft 4 vestigingen in Nederland en werkt met de door tandarts gecertificeerde BriteSmile methode. Door middel van de veilige BriteSmile methode worden tanden in één uur gemiddeld negen tinten lichter gemaakt.





http://www.wit.nl/tanden/tandensite.nsf