KNHS


Nederlandse voltigeurs genieten op CHIO Aken
30 juni 2008
Roy Rogers CVI Ermelo

Op het internationale concours CHIO Aken werd afgelopen weekend druk gevoltigeerd. Nederland werd vertegenwoordigd door voltigeteam Roy Rogers onder leiding van Cynthia Danvers en solisten Carola Sneekes en Claire de Ridder.

Voltigeteam Roy Rogers besloot om tijdens de eerste plicht voor een stunt te zorgen door voormalig Nederlands bondscoach en voormalig internationaal voltigeur Rob de Bruin mee te laten voltigeren. Cynthia vertelt enthousiast: Het leek ons leuk om voor een verassing te zorgen en hele publiek ging dan ook uit zijn dak toen Rob binnen kwam rennen. Het was veertien geleden tijdens de Wereldruiterspelen in Den haag toen Rob voor het laatst had gevoltigeerd. En hij is het nog niet verleerd, want voor één onderdeel kreeg hij zelfs een 7! In de kür reed we weer gewoon met ons eigen team. De eerste kür ging wel oké, maar niet zo goed als op het CVI in Ermelo. De tweede kür hadden we wel heel fijn gereden en kregen we ook hele enthousiaste reacties van het publiek dat in grote getallen aanwezig was. Ons paard Muel van het Carelshof, die wij gewoon De Belg noemen, was het hele weekend super braaf en had goed zijn best gedaan.
Voltigeteam Roy Rogers eindigde in de eerste kür op de elfde plaats en de tweede kür op een derde plaats, wat tevens een elfde plaats in de einduitslag betekende.

Solisten Carola Sneekes en Claire de Ridder hadden ook goede prestatie neergezet door in het eindklassement op een respectievelijk 15e en 20e plaats te eindigen. Kijk hier voor de volledige uitslag.

Foto Voltigeteam Roy Rogers op CVI Ermelo: Arjen van der Spek