Datum: 30 juni 2008

Hillegom Aanhoudingen na inbraak in tankstation De politie heeft twee verdachten aangehouden op verdenking van het inbreken in een tankstation aan de Leidsestraat in Hillegom. De politie kreeg op zondag 30 juni, rond 02.45 uur, de melding dat er twee mannen inbraken in het tankstation. Zowel politie-eenheden van de regio Hollands Midden als van Kennemerland gingen ter plaatse en omsingelden het tankstation. Op aanroepen dat de verdachten zich bekend moesten maken verschenen er twee mannen op het dak van het tankstation. De twee mannen, een 39 jarige Gouwenaar en een 28 jarige man met een ombekende woon- of verblijfplaats, konden snel worden aangehouden. Zij zijn op het politiebureau ingesloten. De politie zet het onderzoek naar de inbraak en de verdachten voort.

Noordwijk Auto van het talud af De politie kreeg op maandag 30 juni, rond 02.45 uur, een melding dat er een man gewond in de middenberm van de Van Berckelweg stond. De politie en ambulance zijn ter plaatse gegaan en troffen de man gewond aan. De man, een 24 jarige automobilist uit Leiden, was met zijn auto van het talud van de N206 afgereden. Zijn auto bleek na enig zoeken op zijn kop te liggen langs de N206. De auto is weggesleept.

Rijnsburg Hoofdwond na val Op zaterdag 28 juni, rond 18.10 uur, is een 52 jarige Katwijkse met haar scooter gevallen op de Vinkenweg. Zij reed in de richting van Noordwijk over het fietspad, toen zij de controle over het stuur verloor omdat zij met haar scooter over losliggende tegels reed. Hierdoor kwam zij ten val en raakte zij gewond aan haar hoofd. Per ambulance is ze vervolgens naar het ziekenhuis gebracht.

Leiden Alerte getuige belt politie, twee aanhoudingen De politie kreeg op zaterdag 28 juni, rond 00.30 uur, een telefoontje van een getuige die twee mannen bij een café aan de Van der Werfstraat had zien staan en het niet vertrouwde. De getuige had vervolgens gezien dat de deur van het café door hen werd ingetrapt. De politie ging ter plaats en trof in het opengebroken pand twee mannen aan. De twee verdachten, een 19 jarige Leidenaar en een 21 jarige Hagenaar, werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Beide verdachten zullen zich aan justitie moeten verantwoorden voor de inbraak.

Leiden Aandacht voor navigatiesysteem leidt tot aanrijding Een 20 jarige Rotterdammer reed op vrijdag 27 juni, rond 21.45 uur, over de Haarlemmerweg, komende uit de richting van de Frans van Mierisstraat. Hij verleende op het kruispunt met de Gabriel Metzustraat geen voorrang aan een van linkskomende automobilist, een 22 jarige Rotterdammer. Tussen beiden ontstond een aanrijding waarbij voornamelijk blikschade het gevolg was. De Rotterdammer gaf in zijn verklaring aan dat hij zijn navigatiesysteem aan het instellen was waardoor hij zijn aandacht voor het verkeer verloor. Door de kracht van de botsing, verloor de van linkskomende automobilist de controle over zijn auto en knalde tegen een lantaarn aan.

Leiden Aanrijding fietser en automobilist De politie heeft op zondag 29 juni, rond 13.00 uur, hulp geboden bij een aanrijding op de kruising van de Langebrug met de Diefsteeg. Een 20 jarige fietsster uit Leiden kwam uit de Diefsteeg fietsen en zag op de kruising van de Langebrug een van rechtskomende auto over het hoofd. De automobilist, een 21 jarige Leiderdorper, kon een aanrijding niet meer voorkomen. De fietsster kwam op de motorkap terecht om vervolgens op de grond te vallen. Zij is met een hoofdwond overgebracht naar het LUMC.

Leiden Inbraak in café, getuigen gezocht De politie is een onderzoek gestart naar een inbraak in een café aan de Burgsteeg. Op zondag 29 juni, tussen vermoedelijk 10.15 uur en 11.15 uur, is er in het café ingebroken. Uit het café is een geldbedrag weggenomen. De politie vraagt personen die deze ochtend iets gezien hebben wat mogelijk verband houdt met de inbraak zich te melden bij de politie van Leiden via 0900-8844.

Leiden Aanhouding na mishandeling De politie heeft op zondag 29 juni, rond 04.00 uur, een 18 jarige Leidenaar aangehouden op verdenking van mishandeling. Twee Leidenaren van 20 jaar, deden aangifte van mishandeling nadat zij in een uitgaansgelegenheid aan de Lammermarkt mishandeld waren. Zowel de slachtoffers als de daders gingen vervolgens naar buiten. Een getuige klampte buiten de politie aan, waarop een verdachte kon worden aangehouden. De verdachte is naar het politiebureau overgebracht en gehoord. Hij wil niets verklaren over de mishandelingen. Hij is lopende het onderzoek ingesloten.

Oude Ade Beenbreuk na ongeval met paard en wagen Een 37 jarige man uit Leiderdorp heeft zondagmiddag 29 juni beide benen gebroken na een ongeval met zijn paard en wagen. De man reed als bestuurder op de wagen met zijn gezin over de Leidscheweg toen het paard vermoedelijk schrok van geritsel van een boot achter het riet. Het paard begon te steigeren en de bestuurder is afgestapt om naast het paard te lopen. Het paard was echter nog wild en is er vandoor gegaan waardoor de Leiderdorper met zijn been tussen een tegemoetkomende auto en de wagen kwam en op de grond viel. De 13 jarige dochter van de Leiderdorper is van de wagen gesprongen om haar vader bij te staan. Door de sprong kwam zij met haar rug op de grond terecht en liep ze flinke schrammen op. De moeder moest alle zeilen bijzetten om het paard rustig te krijgen. De Leiderdorper werd naar het LUMC overgebracht. De tegemoetkomende auto liep schade op.

Alphen aan den Rijn Aanhouding na baldadigheid De politie heeft in de nacht van zaterdag 28 op zondag 29 juni twee Boskopers van 17 en 19 jaar aangehouden op verdenking van het plegen van baldadigheid in het centrum van Alphen. Tijdens de surveillance in het centrum werden politiebikers aangesproken door omstanders dat twee jongens zich baldadig gedroegen en ruzie zochten. De twee zouden met fietsen hebben gegooid en over auto's hebben gelopen. De verdachten werden bij het station aangetroffen. Volgens een getuige hadden de twee ook over het spoor gelopen.

Alphen aan den Rijn Verkeersongeval op de N11 Zaterdag 28 juni vond om 19.10 uur een aanrijding plaats op de N11 op de kruising met de Goudse Schouw. Een 41 jarige automobilist uit Nieuwkoop reed over de N11 in de richting van Bodegraven. Bij de kruising sloeg hij linksaf om de Goudse Schouw op te rijden. Uit tegenovergestelde richting kwam een 60 jarige automobilist uit Den Haag. Deze reed bij het rode licht de kruising op waardoor er een aanrijding ontstond met de Nieuwkoper. De Hagenaar reed na de botsing tegen het elektriciteitshuisje van de verkeerslichtinstallatie en kwam halverwege het talud tot stilstand. De Nieuwkoper en zijn gezin werden voor controle overgebracht naar het ziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht.

Alphen aan den Rijn Verkeersongeval Zaterdag 28 juni vond om 15.15 uur een aanrijding plaats op de Afrikalaan. Een 57 jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn reed uit een parkeervak weg en gaf daarbij richting aan. De bestuurder hoorde plotseling een klap en zag dat er twee jongens op een bromfiets tegen de auto waren gebotst. Beide jongens, Alphenaren van 16 en 17 jaar werden voor controle overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in naar de aanrijding.

Gouda Verdachten van vernielingen aangehouden De politie heeft zaterdagavond 28 juni om 20.40 uur vier mannen van 19, 23, 24 en 25 jaar aangehouden op verdenking van het plegen van vernielingen. De politie kreeg de melding dat er plantenpotten waren vernield in een voortuin van een woning aan het Savelberghof. Terwijl agenten in de omgeving uitkeken naar de daders werd er gemeld dat er een persoon op geparkeerde auto's had gelopen. Deze man zou met anderen weggelopen zijn in de richting van het schoolplein aan het Scholenpad. Daar werden de verdachten aangetroffen en aangehouden.

Lekkerkerk Aanhouding na onrustige sfeer op Raadhuisplein De politie heeft zondag 29 juni rond 02.35 uur een 19 jarige Lekkerkerker aangehouden op verdenking van onder meer het niet voldoen aan een bevel of vordering en verstoren van de openbare orde. Omstreeks 02.20 uur werd een vechtpartij gemeld bij een uitgaansgelegenheid op het Raadhuisplein. Een groep van ongeveer 35 personen gedroeg zich vervelend en zorgde voor onrust. De politie heeft de groep gevorderd zich te verwijderen echter deze keerde zich tegen te agenten. Agenten moesten hierdoor hun wapenstok gebruiken en een politiehond inzetten om de rust te laten terugkeren. Een aantal personen uit de groep gooide met stenen naar agenten. De agenten wisten de groep uiteindelijk weg te krijgen. De aangehouden verdachte bleef zich vervelend gedragen en beledigingen uiten. Hierop werd hij aangehouden.

--- einde berichten ---

Postbus 4240 Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305

---- --