Gemeente Alkemade


Architect Brede School Braassemerland geselecteerd

30-06-2008

Frencken/Scholl Architecten is de opdracht gegund om de Brede School Braassemerland te ontwerpen. Op 17 juni 2008 heeft het college van burgemeester en wethouders van Alkemade het voorstel van de selectiecommissie hiertoe bekrachtigd. De selectiecommissie bestond uit vertegenwoordigers van alle partners in het proces: de Mariaschool zelf, de Stichting Samenwerkende Basisscholen Alkemade, ´t Zonnestraaltje BV, Stichting Peuterhaven, Woningbouwvereniging Alkemade en de gemeente.

Hoewel er door de direct betrokkenen al een hele tijd gewerkt wordt aan de realisatie van de brede school krijgt het proces met de aanstelling van Frencken/Scholl Architecten nu ook voor anderen vorm. Daarom wordt er op 7 juli een informatiebijeenkomst georganiseerd voor gebruikers, omwonenden en andere belangstellenden. De toekomstige gebruikers willen medewerkers, ouders en omwonenden graag meenemen in het toch complexe realisatieproces, door te vertellen wat de brede school is en wat hun visie is op hun samenwerking. Huub Frencken van Frencken/Scholl Architecten presenteert zijn ervaring met andere brede scholen en zijn rol in het bouwproces en vertaalt de visie van de gebruikers naar ruimtelijke mogelijkheden. De projectleider Frank Uijting geeft tenslotte een inkijk in het totale proces. Daarna is er gelegenheid om in een informele setting nader van gedachten te wisselen met alle gebruikers. Voor de duidelijkheid; op deze avond worden geen ontwerpen en/ of tekeningen gepresenteerd, want die moeten nog worden ontwikkeld.

Deze bijeenkomst vindt plaats in de Alkeburcht in Roelofarendsveen, van 20.00 tot 21.30 uur. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw Van Wijk, beleidsmedewerker welzijn van de gemeente, tel. (071) 332 72 51.