Politie Haaglanden

Persberichten 30 juni

Haaglanden, 30-06-2008

Parkpopbezoekers beroofd
Den Haag Tenminste twee bezoekers van het openluchtfestival Parkpop zijn zondag 29 juni aan het einde van de middag het slachtoffer geworden van een beroving. Een 20-jarige man uit Leiden kreeg een kopstoot en werd gedwongen goederen af te staan en ook een 29-jarige vrouw uit Krimpen aan den IJssel werd beroofd. Mogelijk zijn beide berovingen t werk van dezelfde daders. De politie kon namelijk in het Zuiderpark drie mannen van 18, 19 en 26 jaar uit Houten, Delft, Veenendaal en Amsterdam aanhouden die door de slachtoffers als daders werden aangewezen. Inmiddels heeft zich nog een derde persoon bij de politie gemeld, die mogelijk het slachtoffer is geworden van de vier. De politie onderzoekt de zaak. De verdachten zitten nog vast.

Mannen zonder aanleiding mishandeld
Den Haag Twee mannen (woonplaats en leeftijd onbekend) zijn zondag 29 juni schijnbaar zonder enige aanleiding mishandeld. De mannen liepen omstreeks half tien s avonds over de Soestdijksekade toen zij volgens eigen zeggen vanuit het niets werden aangevallen door vier personen. Een van de slachtoffers liep bij de mishandeling letsel op aan zijn gezicht. De politie kon op basis van een duidelijk signalement even later kort na de mishandeling drie mannen aanhouden. Het gaat om Hagenaars van 25, 26 en 27 jaar. De politie onderzoekt de zaak.

Met slok op achter het stuur
Den Haag Een 46-jarige man uit Haastrecht liep tegen de lamp bij een alcoholcontrole op zondag 29 juni rond 21.00 uur. Uit de blaastest op de Maurits de Brauwweg bleek dat hij teveel gedronken had en vervolgens werd de man overgebracht naar het politiebureau. Daar blies hij 605 ugl. Een 35-jarige man kreeg zondag 29 juni omstreeks 20.30 uur op de Ruijsdaelstraat een boete uitgereikt omdat hij onder invloed van alcohol aan het verkeer deelnam. De man moest een blaastest ondergaan en deze had 585 ug/l tot resultaat. Tevens bleek dat zijn rijbewijs ongeldig was verklaard. Het rijbewijs werd ingevorderd en de man kreeg een rijverbod van zes uur. De alcohollimiet ligt op op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille). Aangezien alcoholgebruik direct van invloed is op de rijvaardigheid, controleert Politie Haaglanden in de hele regio intensief op het rijden onder invloed. Rijden onder invloed is geen verkeersovertreding, maar een misdrijf.

Automobilist door het lint
Den Haag/Loosduinen Een 53-jarige Hagenaar werd gisteren rond het middaguur op de Monsterseweg aangehouden voor het beledigen van politiefunctionarissen en het agressief gedragen ten opzichte van deze agenten. De man was namelijk met zijn auto aan de kant van de weg gezet omdat politieagenten hadden gezien dat de Hagenaar zijn gordel niet droeg. In eerste instantie was de verdachte heel rustig en overhandigde desgevraagd zijn rij- en kentekenbewijs. Op het moment dat hij te horen kreeg een bekeuring te krijgen voor zijn overtreding, was de 53-jarige niet meer voor rede vatbaar. De man werd kwaad, begon te schreeuwen en schold de agenten voor alles en nog wat uit. Meerdere politie-eenheden waren nodig om de man te kalmeren om vervolgens te vervoeren naar het politiebureau. Bij de fouillering op het bureau kwamen er verschillende soorten verdovende middelen tevoorschijn.

Winkeldief aangehouden
Den Haag Een 37-jarige man probeerde zondag 29 juni omstreeks 16.40 uur een supermarkt aan het Spui te verlaten zonder de goederen te betalen. Hierop is de man aangehouden. De man bleek ook onbetaalde goederen uit andere winkels in zijn bezit te hebben. De goederen zijn in beslag genomen. De man bekende de diefstallen en kreeg hiervoor proces verbaal uitgereikt.

Inbraak in school
Den Haag/Loosduinen De politie kreeg zaterdagavond een melding dat uit een klaslokaal van een school aan de Donker Curtiusstraat een groot aantal computerspullen was gestolen. In eerste instantie bestond het vermoeden dat de mogelijke verdachten nog in de school waren. Politieagenten hebben uitgebreid alle lokalen geïnspecteerd, maar dit bleek niet het geval te zijn. De politie stelt een onderzoek in.

Politie zoekt getuigen van laffe berovingen
Voorburg Een 93-jarige Voorburgse werd op zaterdag 28 juni omstreeks 15.45 uur beroofd van een handtas. De vrouw liep over het Klaverweide, nabij het bejaardentehuis, toen zij werd beroofd door twee jongens. De handtas werd op een later tijdstip teruggevonden. De portemonnee met inhoud bleek uit de tas te zijn verwijderd. Omstreeks 14.20 uur werd op zaterdag 28 juni al een 68-jarige Leidschendamse beroofd van een handtas. De vrouw fietste op de Spinozalaan, toen twee jongens haar van achteren benaderden en de tas van het stuur van haar fiets trokken. De jongens renden na de beroving in verschillende richtingen weg. Nadien werden enkele pasjes in de sloot van de Prinses Irenelaan teruggevonden. De politie roept getuigen van deze laffe straatroven op zich te melden via 0900-8844. Anoniem bellen kan ook via Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0800-7000.

Politie beëindigt huiselijk geweld
Voorburg De politie kreeg maandag 30 juni om 01.15 uur de melding binnen van een hevige ruzie binnenshuis. Eenmaal bij het huis aangekomen, ging het licht ineens uit en deed er niemand open toen de agenten aanbelden. De agenten zagen wel even later een jongen in het raam wenken, die vertelde dat de ex van zijn moeder zich in de woning had verstopt. De agenten bleven daarop aanbellen, totdat de vrouw des huizes de deur toch opendeed. In een kledingkast vonden zij de onwelkome ex-man (38 jaar uit Den Haag) en hielden hem aan. Door de politie wordt bij dergelijke incidenten volgens een vast protocol opgetreden. Slachtoffers kunnen een beroep doen op maatschappelijk werk, terwijl tegen de daders proces-verbaal wordt opgemaakt, waarna ze worden verwezen naar De Waag. Huiselijk geweld blijft echter nog te vaak achter gesloten deuren. De campagne Nu is het genoeg van het Steunpunt Huiselijk geweld (www.steunpunthuiselijkgeweld.nl) is erop gericht dat slachtoffers (sneller) hulp zoeken, zodat het geweld een halt kan worden toegeroepen.

Dronkaard negeert rood licht
Voorburg Surveillerende agenten zagen maandag 30 juni om 04.15 uur dat een auto met hoge snelheid het Prins Bernhard viaduct oprijden. De bestuurder negeerde hierbij alle verkeerslichten die op rood stonden. Op de Halewijnstraat gaven de agenten een stopteken en lieten de 35-jarige bestuurder uit Voorburg een blaastest doen. Hij blies 505 ugl.

Door rood licht
Wassenaar Surveillerende agenten zagen zondag 29 juni om 02.45 uur een 23-jarige Wassenaarder een rood verkeerslicht negeerde. De man had echter geen trek in de boete, die de agenten hem wilden geven en ging er vandoor. Uiteindelijk konden de agenten hem op de Oostdorperweg achterhalen. Daar schold hij de agenten uit en wilden de agenten hem aanhouden. Hij probeerde zich los te rukken en er moest een klap aan te pas komen om hem aan te houden. Op het politiebureau kreeg hij een proces-verbaal.

Jeugd krijgt waarschuwing
Wassenaar Een groep van zes jongens tussen de 10 en 14 voetbalde zondag 29 juni om 17.00 uur op het speelterrein van een school aan de Thorbeckestraat. Dat is verboden terrein, dus de jongens waren in overtreding. Maar aangezien ze niet in de richting van de ramen voetbalden, volstonden de agenten met een waarschuwing.

Fiets met geforceerd slot
Rijswijk Agenten zagen zondag 29 juni om 18.45 uur op de Klaroenstraat twee jongens in de weer met twee fietsen met een geforceerd slot. De jongens (15 jaar uit Den Haag) werden aangehouden en de politie onderzoekt de herkomst van de fietsen. Op het politiebureau werden hun ouders ingelicht en kregen ze een proces-verbaal.

Aanrijding onder invloed
Rijswijk Een 25-jarige vrouw uit Arnhem stond zondag 29 juni om 21.20 uur over de Prinses Beatrixlaan stil voor een verkeerslicht. De achteropkomende 18-jarige automobilist uit Ridderkerk had dit te laat door en botste achterop de auto van de vrouw. De Ridderkerker had volgens de agenten een glazige blik in zijn ogen en kleine pupillen. Ze hielden hem aan voor het rijden onder invloed van verdovende middelen en een arts nam op het politiebureau bloed af. Beide autos hielden aan de botsing schade over.

Oliespoor leidt naar defecte auto
Naaldwijk/Westland Een flink oliespoor op het wegdek van de Perenstraat leidde de politie naar een defecte auto aan de Alicantenstraat. Over een lengte van ruim 300 meter lag op het wegdek een flink oliespoor. Een speciaal bedrijf moest er aan te pas komen om de olie van het wegdek te verwijderen.

Met de boswachter op surveillance
s-Gravenzande/Westland Politie en boswachters van de Stichting Zuid-Hollands Landschap surveilleerden zondag 29 juni tussen 10.00 en 14.00 uur gezamenlijk door het Staelduinsebos. Zij spraken passanten aan die zich niet aan de regels hielden. Het ging om loslopende honden, fietsen in verboden gebied en ruiters die zich niet aan de gebruikersregels hielden. Een fietser (mountainbike) kreeg een proces-verbaal omdat hij door het bos reed.

Kinderen in ziekenhuis na alcoholvergiftiging
Delft Politieagenten troffen vrijdagavond 27 juni om 21.00 uur in het Wilhelminapark aan het Westplantsoen een grote groep tieners aan. De groep bestaande uit circa 12 jongens en meisjes in de leeftijd van 12 tot 15 jaar hadden in het park gezeten en daarbij de nodige alcoholische dranken gedronken. Omdat enkele kinderen vrij afwezig waren werd de GGD erbij gehaald. Twee kinderen waren zo dronken dat zij totaal van de wereld waren. Personeel van de GGD vervoerde uiteindelijk twee meisjes en een jongen (allen 14 jaar) naar het ziekenhuis. Het drietal werd opgenomen en aan het infuus gelegd teneinde de vochtbalans in de lichamen op peil te houden. In de loop van de volgende dag zaterdag 28 juni mochten zij weer naar huis. De politie informeerde alle ouders over het alcoholgebruik van de kinderen.. De politie vond in het park enkele lege flessen sterke drank en verpakkingsresten van het geneesmiddel Ritalin. In combinatie met alcohol kan inname van dit geneesmiddel fataal aflopen. De kinderen moeten de komende dagen terug naar het ziekenhuis voor een alcohol-polionderzoek. De politie stelt een onderzoek in naar de herkomst van de drank.

Drugsdealer aangehouden
Delft Het rijden met stadslichten was indirect de aanleiding voor de aanhouding van een drugsdealer in Delft. Agenten zagen zondagavond 29 juni kort voor middernacht over de Riouwstraat een auto rijden waarvan de bestuurder de verkeerde verlichting voerde. Nadat de agenten de bestuurder hierover aanspraken roken zij een sterke weedlucht. Hierop doorzochten de agenten de auto en vonden zij ruim 30 verpakkingen met cocaïne en enkele bolletjes harddrugs. De 25-jarige bestuurder en zijn 17-jarige passagier werden aangehouden. De politie nam de drugs en de auto in beslag. De verdachten zitten nog vast voor nader verhoor.

Man slaat ex op station
Delft Een 26-jarige Delftenaar belandde zondag 29 juni om 12.00 uur in de cel nadat hij op het station Delft zijn 20-jarige ex mishandelde. De vrouw sprak surveillerende agenten op het station aan die meteen de agressieve man aanhielden. Hij kreeg een proces-verbaal waarna de man weer werd heengezonden.

Flinke borrel
Delft Politieagenten zagen maandagochtend 30 juni om 01.30 uur een 47-jarige bromfietser rijden over de Arubastraat. De man slingerde behoorlijk en de agenten besloten de man aan een controle te onderwerpen. Hij blies 785 ugl en kreeg een proces-verbaal. Het brommerrijbewijs van de man werd ingevorderd.

Verwarde man zorgt voor tumult
Zoetermeer Een 34-jarige Delftenaar zorgde zondag 29 juni kort voor middernacht voor een hoop tumult. De man ging in zijn woning aan de Velddreef compleet door het lint en gooide met van alles en nog wat. Hierbij bedreigde de man omstanders die bij hem in de buurt kwamen. Met behulp van enkele ter ondersteuning gekomen politie-eenheden kon de man in zijn woning worden overmeesterd. De crisisdienst van Parnassia heeft zich over de man ontfermd.

Zon buurman wil ik ook...
Zoetermeer Een alerte buurman kon zondag 29 juni om 17.40 uur voorkomen dat er werd ingebroken in het huis van zijn buren aan de Blauw-Roodlaan. De buurman betrapte vier inbrekers in het huis van zijn buren. Die gingen er direct vandoor in een groene personenauto. De man waarschuwde de politie en agenten zagen de auto over de Oostweg rijden. Ondanks meerdere stoptekens weigerde de bestuurder te stoppen. Met meerdere eenheden werd de achtervolging ingezet en ter hoogte van het tankstation Knorrestijn kon de auto van de vluchtende verdachten worden klemgereden. In de auto zaten vier verdachten, twee mannen en twee vrouwen. Eén van de vrouwen trachtte te ontkomen door in een nabij gelegen sloot te springen. Een van de agenten sprong haar achterna waarna ook zij kon worden aangehouden. Het viertal in de leeftijd van 21 tot 27 jaar is afkomstig uit de omgeving van Nieuwegein. Zij werden voor nader verhoor ingesloten.

Zoetermeerder mishandeld, politie zoekt getuigen Zoetermeer Een 42-jarige man uit Zoetermeer is zaterdag 28 juni om 18.55 uur in de Dorpsstraat mishandeld door drie mannen. Het slachtoffer werd volgens getuigen door drie mannen vastgehouden en geschopt en geslagen. De Zoetermeerder is met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie is op zoek naar de drie verdachten. Het gaat om drie blanke mannen. Eén van hen is 1.80 meter lang, tussen de 28 en 30 jaar oud, gespierd met kort blond haar. De man droeg groene bovenkleding en een spijkerbroek. De tweede verdachte is 1.70 m lang, tussen de 24 en 27 jaar oud. Hij heeft blond haar met stekels en droeg een spijkerbroek. Verdachte nummer drie is eveneens 1.70 meter lang, ook tussen de 24 en 27 jaar en heeft blond gemillimeterd haar. Ook hij droeg een spijkerbroek. Heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de daders? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Zoetermeer via 0900-8844. Anoniem kan ook via M: 0800-7000.