Gemeente Coevorden

Postduiven losgelaten bij presentatie cadeauset Mooi Nederland Coevorden

Tientallen mensen zagen vrijdag op de Markt in Coevorden hoe wethouder Geert Roeles en Eric Kluitenberg (voorzitter van de Stichting 600 jaar stadsrechten Coevorden) zes postduiven loslieten. Ze demonstreerden hiermee hoe de post in vroegere tijden werd bezorgd. Het loslaten van de postduiven was onderdeel van de presentatie van de cadeauset Mooi Nederland Coevorden.

De gemeente Coevorden en de Stichting 600 jaar stadsrechten Coevorden presenteerden gezamenlijk de cadeauset Mooi Nederland Coevorden. De cadeauset bevat een postzegelvel van Coevorden, de herdenkingsmunt van 600 jaar stadsrechten Coevorden en informatie over de stad. Wethouder Geert Roeles benadrukte in zijn toespraak het belang van postzegels en Eric Kluitenberg vertelde over de geschiedenis van de vestingstad Coevorden die ten grondslag ligt aan de herdenkingsmunt. Daarna was het woord aan stadsdichter Mart Brok die zijn gedicht over de cadeauset voordroeg. Een uur voor de presentatie trok hij als stadsomroeper door de stad om iedereen uit te nodigen naar de presentatie te komen. Ook deelde hij twintig bonnen onder het winkelende publiek uit waarmee na afloop van de presentatie gratis een cadeauset kon worden afgehaald.

Mooi Nederland

TNT Post geeft gedurende drie en een half jaar (2005 - eerste helft 2008) de serie `Mooi Nederland' uit. Nederland heeft zeer veel mooie dorpen en steden en dat wil TNT met de uitgifte benadrukken. De serie is gewijd aan Nederlandse dorpen of steden met een bijzonder jubileum of met een grote cultuurhistorische waarde. Coevorden viert dit jaar het feit dat 600 jaar geleden opnieuw stadsrechten zijn verleend. In 2008 verschijnen in de Mooi Nederland-serie achtereenvolgens: Coevorden, Sneek, Heusden, Amersfoort en Zoetermeer.

Waar verkrijgbaar

De cadeausets kosten IE9,95 en zijn verkrijgbaar bij boekhandel Kardol in Coevorden en via de online winkel op www.tntpost.nl.