Persberichten Rijn & Venen, 10.55 uur

Utrecht, 30-06-2008

Snelheidsduivel

MONTFOORT De politie heeft op 29 juni het rijbewijs van een 18-jarige man uit Linschoten ingenomen. Hij reed veel te hard.

Tijdens een snelheidscontrole langs de M.A. Reinaldaweg zagen agenten omstreeks 20.15 uur de Linschoter met een zeer hoge snelheid langs rijden. Met behulp van een lasergun werd zijn snelheid op 140 km/u vastgesteld, alwaar 80 km/u is toegestaan. De politie hield de man aan, nam zijn rijbewijs in en maakte een proces-verbaal op..

Vandalisme

MAARSSEN Op zondag 29 juni zijn vier jongens door de politie aangehouden omdat zij ramen hadden ingegooid.

Omstreeks 20.35 uur kreeg de politie een melding dat vier jongeren ramen ingooiden bij een pand aan de Westkanaaldijk. De politie ging ter plaatse en kon de jongens, twee van 17 jaar, één van 15 jaar en één van 14-jaar oud, allen uit Utrecht, aanhouden. Tegen de verdachten is een proces-verbaal opgemaakt, ook zullen zij opdraaien voor de door hun aangerichte schade.

Onder invloed

LINSCHOTEN Agenten zagen tijdens het surveilleren, op zondag 29 juni rond 05.05 uur, een auto met zeer hoge snelheid over de Laan van Overvliet rijden. De agenten besloten de auto te achtervolgen en zagen de bestuurder over de weg slingeren en bijna uit de bocht vliegen. Ter hoogte van de De Jongstraat stopte de bestuurder zijn auto en probeerde ter voet te vluchten. De agenten raakten de man in eerste instantie kwijt, maar na hulp van collegas werd de man toch gevonden en aangehouden. De verdachte, een 20-jarige man uit De Meern, bleek niet in het bezit van een rijbewijs en had veel gedronken. Tijdens de arrestatie vonden agenten diverse wikkels met drugs in de auto van de verdachte. De man is ingesloten op het politiebureau.