Persberichten stad Utrecht, 11.00 uur

Utrecht, 30-06-2008

Aanrijding

UTRECHT Zondagavond 29 juni heeft op de Albert Schweitzerdreef een verkeersongeval plaatsgevonden waarbij een vrouw uit Utrecht gewond is geraakt.

Omstreeks 20.20 uur kreeg de politie de melding dat ter hoogte van de Moldaudreef een fietsster geschept was door een automobilist. Het bleek dat de automobilist, een 58-jarige man uit Utrecht, door de laagstaande zon niet goed kon zien of hij rood of groen licht had. Hij reed door en hoorde een klap; hij had de vrouw aangereden. De vrouw, een 65-jarige Utrechtse is met een forse hoofdwond per ambulance naar het UMC overgebracht.

Drie aanhoudingen na beroving

UTRECHT De politie heeft drie mannen uit Utrecht aangehouden op verdenking van een beroving op de Marnixlaan - Kloosterlaan.

Omstreeks 19.30 uur kreeg de politie de melding dat een vrouw beroofd was van haar tas met de dagopbrengst die zij op het Zandpad had verdiend. Met een signalement van de verdachten op zak keek de politie naar ze uit. Op de Amsterdamsestraatweg zagen agenten een auto rijden met daarin drie mannen die aan het signalement voldeden. Toen ze gecontroleerd werden, gedroegen ze zich erg zenuwachtig. Nadere inspectie in de auto leverde de handtas van de vrouw op. De mannen, één van 18 en twee van 19 jaar oud en alledrie afkomstig uit Utrecht, zijn aangehouden en in verzekering gesteld.

Veelpleger aangehouden

UTRECHT Dankzij een getuige heeft de politie zondag 29 juni een verdachte van fietsendiefstal aangehouden. De getuige belde omstreeks 18.30 uur de politie toen hij zag dat een man op de Otterstraat een fiets stal door het voorwiel te ontkoppelen. Dat liet hij achter. Dankzij een goed signalement konden toegesnelde agenten de verdachte, een 38-jarige veelpleger woonachtig in Zeist, aangehouden. Hij is in verzekering gesteld.

Jonge fietsendief

UTRECHT Een 13-jarige jongen uit Utrecht is zondagmorgen 29 juni op de Reggestraat aangehouden omdat hij met een nieuwe en afgesloten damesfiets aan het slepen was. Dit was niet onopgemerkt gebleven; een getuige vertouwde het niet en belde de politie. Agenten hielden de jongen aan en hebben de fiets voor onderzoek in beslag genomen. De ouders van jongen zijn in kennis gesteld.

Baldadigheid

VLEUTEN Op de Albert Schweitzerlaan heeft de politie zondagmiddag drie jongens bekeurd omdat ze een dixietoilet omgooiden. Dit deden ze rond 15.15 uur en de jongens uit Vleuten, van 14, 15 en 16 jaar oud, renden daarna hard weg. Ze werden toch in de kraag gevat door surveillerende agenten die hen op heterdaad hadden betrapt. Ze kregen een bekeuring voor baldadigheid.

Muzikant bekeurd

UTRECHT Op de Stadhuisbrug is zondag 29 juni een man bekeurd die te lang valse noten speelde voor publiek. De man, een Slowaak, zat omstreeks 14.45 uur langer dan een kwartier te spelen en werd bekeurd. Het verdiende geld, bijna 25 euro, is in beslag genomen.

Te jonge bromfietser gewond

UTRECHT Op de Stanleylaan is zondagmiddag een bromfietser gewond geraakt bij een aanrijding met een automobilist.

Om 14.10 uur reed een 51-jarige automobilist uit Utrecht over de Stanleylaan. De man zag plotseling uit tegenovergestelde richting een jongen op een scooter over de stoep rijden. De jongen reed van de stoep de straat op en reed tegen de auto aan. De 15-jarige bromfietsbestuurder uit Utrecht kwam ten val en liep een open botbreuk op. Hij is per ambulance naar het Oudenrijnziekenhuis vervoerd.

Heler aangehouden

VLEUTEN Surveillerende agenten hebben zondag 29 juni een 38-jarige vrouw uit Vleuten aangehouden op verdenking van heling. De agenten zagen de vrouw omstreeks 12.15 uur rijden op de Odenveltlaan rijden op een fiets met doorgeknipt slot. Controle van het framenummer leverde op dat de fiets in 2005 in Amsterdam was gestolen. De vrouw is aangehouden en tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.