Gemeente Assen


Gecombineerde aanbesteding kleinschalig OV biedt kansen

Assen, 30 juni 2008

De gemeente Assen gaat voor het eerst het kleinschalig openbaar vervoer en doelgroepenvervoer samen aanbesteden. In en rond Assen betreft dit de Servicebus, de wmo-deeltaxi (voor mensen met een mobiliteitsbeperking) en het leerlingenvervoer. Op initiatief van het Openbaar Vervoer Bureau Groningen zijn alle gemeenten in Drenthe en Groningen hierbij betrokken.

Via deze nieuwe aanbesteding wordt geprobeerd om een contract met één vervoerder af te sluiten. De verwachting is dat deze door de integratie van het vervoer een betere kwaliteit kan leveren én efficiënter zijn chauffeurs en voertuigen kan inzetten. Ook routes, haltes, dienstregeling en service kunnen worden afgestemd op de reizigers en hun bestemmingen. Hierdoor wordt kleinschalig vervoer nog toegankelijker voor de doelgroepen.

Het ontwerp-bestek ligt tot 26 september ter inzage op het stadhuis. U kunt het hier downloaden. Het definitieve Programma van Eisen en de Nota reacties en commentaar op het Programma van Eisen staan op de WMO-pagina.

De Seniorenraad, WMO-raad en het Gehandicapten platform Assen zijn inmiddels geïnformeerd en uitgenodigd voor een inspraakreactie. Na vaststelling in oktober kunnen potentiële vervoerders hun offerte indienen bij het OV Bureau Groningen Drenthe.

De huidige contracten eindigen voor het leerlingenvervoer op 31 juli 2009 en het wmo-vervoer op 31 december 2009.