Gemeente Spijkenisse


Realisatie sport- en speelvoorziening Maasboulevard

24 juni 2008

Als vervolg op de reeds gepresenteerde plannen voor het verfraaien van het plein met de bloem aan de Maasboulevard gaat de gemeente Spijkenisse langs de Maas een sport- en speelvoorziening realiseren. Deze voorziening maakt onderdeel uit van de grootschalige sport- en speelvoorzieningen (GSV) in Spijkenisse en is een wenselijke aanvulling op het reeds bestaande voorzieningenaanbod. Dit blijkt ook uit de uitkomsten van de wijkveiligheidsavonden.

De sport- en speelvoorziening krijgt verschillende onderdelen voor kleintjes, voor jongeren en voor volwassenen, voornamelijk uit de wijk Schenkel. De voorziening sluit aan bij de ambitie van de gemeente Spijkenisse, die de kwaliteit van het wonen en samenleven hoog in het vaandel heeft staan. De sport- en speelvoorziening stimuleert het contact tussen bezoekers en buurtbewoners.
In het najaar van 2008 wordt het plein met de bloem herbestraat en worden verschillende speeltoestellen geplaatst voor kinderen tot 12 jaar.

Op dit moment loopt via de gemeente Spijkenisse de aanbestedingsfase om te komen tot een marktpartij die de voorziening ontwerpt en realiseert. In deze fase zal de gemeente gebruik maken van jeugdparticipatie. De jongeren van 12 tot en met 23 jaar beslissen samen met een jury over het ontwerp van de voorziening voor deze doelgroep.
Later in het jaar zal de gemeente het ontwerp aan de direct omwonenden presenteren, zij worden hiervoor per brief uitgenodigd. De planning is dat de sport- en speelvoorziening voor de zomer van 2009 gereed is. Bijlagen
Locatie sportvoorziening Schenke
[tekening van de locatie voor de sport- en speelvoorziening aan de Maasboulevard (pdf; 200 KB)]