Gemeente Helmond


Certificaat KVO-B voor BZOB

Op woensdag 25 juni kreeg Bedrijventerrein Zuidoost-Brabant (BZOB) het certificaat van het Keurmerk Veilig Ondernemen voor Bedrijventerreinen (KVO-B).

Het certificaat werd uitgereikt door de heer B. Welten van de brancheorganisatie voor midden- en kleinbedrijf (MKB Nederland) in de loungeruimte van Atlant Groep in Helmond.

Ondertekening convenant

Tevens werd er een convenant ondertekend door vertegenwoordigers van de veiligheidspartners om de samenwerking te versterken. De ondertekenaars zijn H. Beniers, voorzitter van platform BZOB, F. Jacobs, burgemeester van de gemeente Helmond, J. van Hoef, brandweercommandant Helmond en W. Leenders, vervangend afdelingschef Politie Helmond Oost.

Certificaat

Ondernemers kunnen het KVO-B certificaat krijgen als zij samen met betrokken partijen maatregelen hebben getroffen om de veiligheid van hun bedrijventerrein op een hoger plan te tillen. Bijvoorbeeld maatregelen om de bedrijventerreinen nog beter te beveiligen, om de overlast te beperken of de aangiftebereidheid van de ondernemers te vergroten.

Intentieverklaring

Op 7 december 2007 tekenden de veiligheidspartners een intentieverklaring om de criminaliteit en onveiligheid op het bedrijventerrein gezamenlijk aan te pakken.

Volgende stappen

Om de beginsituatie vast te stellen werd er een nulmeting uitgevoerd. Vervolgens is er een plan van aanpak gemaakt met daarin voor ieder van de veiligheidspartners actiepunten voor de komende twee jaar. Elk kwartaal komen vertegenwoordigers van de veiligheidspartners bij elkaar om er op toe te zien dat dit gebeurt.

Alle bedrijventerreinen

Met de uitreiking van het certificaat voor BZOB is ook de laatste van de vier grote bedrijventerrein in Helmond KVO gecertificeerd. Groot Schooten, Hoogeind en De Weyer gingen al voor.