Bureau Verkeershandhaving


Verkeerscontrole A28 voor en na TT Assen

30 juni 2008

Op vrijdag 27 en zaterdag 28 juni is op de A28 een grootscheepse verkeerscontrole gehouden rond de TT in Assen. Daarbij werd vooral gelet op het rijden met hoge snelheden en asociaal rijgedrag. Ter ondersteuning van de videovoertuigen en de opvallende politievoertuigen is vanuit de lucht bijstand verleend door een opvallende politiehelikopter van het KLPD.

Tijdens de vrijdag en zaterdagcontroles zijn in totaal 98 bekeuringen uitgedeeld voor onder meer het negeren van de doorgetrokken streep, niet handsfree bellen en extreme snelheidsovertredingen. Van 22 bestuurders (merendeel motorrijders) werd het rijbewijs ingevorderd omdat hun snelheid 50 km/ u of meer hoger was dan de maximumsnelheid. Deze snelheden varieerden van 52 km/u te hard (112 km/u bij max. 60 km/u) tot 98 km te hard (178 km/u bij max. 80 km/u).

Ondanks het behoorlijk grote aantal overtredingen, heeft het merendeel van het verkeer en zeker de motorrijders zich netjes gedragen. Regelmatig werd door andere passerende motorrijders bij een staandehouding van een overtreder een duim opgestoken, waarmee zij aangaven dat de politie de goede te pakken had. Al met al een zeer geslaagde actie van het Team Verkeer in samenwerking met de Dienst Luchtvaartpolitie. (bron: politie IJsselland)