Politie Noord- en Oost Gelderland

Vrouw in rolstoel te water, geen hulp door passanten

Zutphen, 30-06-2008 o Een bejaarde vrouw in een rolstoel is vrijdagmiddag 27 juni ongelukkigerwijs in het water van de Grote Gracht terecht gekomen. Dit zelfde overkwam haar dochter en zij wist in afwachting van hulp het hoofd van haar moeder boven water te houden. Passanten aan de kant boden geen hulp, wel waarschuwden zij per mobieltje de politie.

Het incident deed zich omstreeks 15.30 uur voor. De bejaarde vrouw werd door haar dochter in een rolstoel voortgeduwd in het Vogelpark in het centrum van Zutphen. De rolstoel kantelde toen zij over een tak reed en beide vrouwen kwamen in het water van de Grote Gracht terecht.

De dochter wist het hoofd van haar moeder boven water te houden en riep om hulp. Enkele passanten, waaronder scholieren, gingen niet te water om de vrouwen te helpen. Wel werd de politie gebeld. Beide vrouwen zijn uit het water geholpen en de bejaarde vrouw is ter observatie naar het ziekenhuis gebracht. Beide vrouwen en de politie zijn ontstemd over de nalatigheid van het publiek.