Gemeente Elburg


Handhavingsuitvoeringsplan 2008

Op 1 juli 2007 zijn de afdeling Milieu en Bouwen & Wonen samengegaan in de afdeling Bouwen en Milieu. Verder is er nog een aantal andere takenpakketten (o.a. handhaving bijzondere wetten en openbare orde) uit de organisatie overgeheveld naar deze nieuwe afdeling. Als gevolg van deze reorganisatie zijn alle handhavingstaken gebundeld binnen de nieuwe afdeling Bouwen en Milieu.

Met het oog op het bovenstaande is besloten om voor het jaar 2008 één integraal handhavingsuitvoeringsprogramma (HUP) op te stellen waarin de handhavingstaken ten aanzien van milieu, bouwen, bijzondere wetten en openbare orde zijn opgenomen.

Het HUP geeft zoals gezegd inzicht in alle handhavende taken die zijn ondergebracht bij de afdeling Bouwen en Milieu. In hoofdstuk 2 wordt de milieuhandhaving besproken. Het hoofdstuk begint met een weergave van de uitkomst van de doorlichting in oktober 2007 door bureau Oranjewoud in het kader van de professionalisering van de milieuhandhaving in de gemeente Elburg. Hierna wordt in paragraaf 2.3 de wettelijke basis en vormvereisten van het HUP besproken. In paragraaf 2.4 wordt een overzicht gegeven van de voorgenomen inrichtingsgebonden handhavingsactiviteiten. Hierna wordt een overzicht gegeven van de benodigde en beschikbare financiële en personele middelen voor de uitvoering van de voornoemde handhavingsactiviteiten. In de laatste paragraaf wordt een conclusie getrokken naar aanleiding van de voorgaande paragrafen.

In hoofdstuk 3 staat de handhaving van de bouwregelgeving en aanverwante wetten centraal. Het hoofdstuk begint met een risico-analyse en prioriteitenstelling. Daarna volgen de voorgenomen activiteiten met betrekking tot het toezicht en opsporing in het kader van de Woningwet en de bestemmingsplanbepalingen. Paragraaf 3.4 beschrijft de voorgenomen activiteiten ten aanzien van het toezicht en opsporing in het kader van de reclame, sloop, aanleg en monumenten. Hierna volgen de bijzondere projecten. Vervolgens treft u een overzicht aan van de benodigde en beschikbare financiële en personele middelen voor de voorgenomen handhavingsactiviteiten. Hoofdstuk 3 sluit af met een conclusie.

In het laatste hoofdstuk (hoofdstuk 4) van het HUP wordt in paragraaf 4.2 een overzicht gegeven van de voorgenomen handhavingsactiviteiten in het kader van bijzondere wetten en openbare orde. Hierna wordt inzicht gegeven in de benodigde en beschikbare financiële en personele middelen voor de uitvoering van de voorgenomen handhavingsactiviteiten en het hoofdstuk wordt afgesloten met het trekken van een conclusie.


* HUP 2008