Politie Drenthe

Maandag

Assen, 30-06-2008

Veel overtredingen bij alcoholcontroles na de TT

ASSEN Zondagmorgen controleerde de politie in totaal ruim 2800 weggebruikers die na de TT nacht en/of de races Assen verlieten. Van deze 1800 automobilisten en motorrijders werd bij 33 (nog) een te hoog alcoholgehalte vastgesteld. De alcoholpromillages lagen tussen de 0,3 (beginnend bestuurder) en de 1,3 promille. Alle overtreders kregen een rijverbod en de politie maakt proces-verbaal op.

Politie Drenthe controleerde rondom Assen en wel in Witten t.h.v. Baggelhuizerplas, Witterzomer, Eekhoutswijk, de Haar en Graswijk. Op deze plaatsen zijn 1800 blaasproeven gedaan wat 28 overtreders opleverde. Het KLPD controleerde op de A28 t.h.v. de Mussels waar bij 1000 bestuurders een blaasproef werd afgenomen. Dit leverde vijf overtreders op.

Doorrijder aangehouden

GEESBRUG/GEES Zondagavond hield de politie op een camping in Gees een 40 jarige tijdelijk bewoner van die plaats aan die onder invloed een aanrijding had veroorzaakt en daarna was doorgereden. De man botste op de Coevorderstraatweg in Geesbrug achter op een stilstaande bestelbus. Hierna reed hij weg. Een passagier van de aangereden bus noteerde het kenteken van de wegrijdende auto en belde de politie. Mede door aanwijzingen van omstanders vond de politie de beschadigde auto terug bij de camping in Gees en kort daarna de bestuurder onder het bed van een caravan op deze camping. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar is een ademanalyse uitgevoerd met een uitslag van 2,7 promille. De auto van de man is in beslag genomen. De man heeft de Poolse nationaliteit en de politie onderzoekt of hij in het bezit is van een geldig rijbewijs. (08-150039)

Beginnend bestuurder in de fout

COEVORDEN Op de Stationsstraat in Coevorden hield de politie in de nacht van zondag op maandag een 50 jarige automobilist uit die plaats aan. De man had gedronken (0,4 promille). Omdat de man pas recent een Nederlands rijbewijs heeft valt hij onder de categorie beginnend bestuurder. (08-150080)

Dieven aangehouden

HOOGEVEEN Op de Alteveerstraat in Hoogeveen hield de politie zondagavond drie mannen van 39, 43 en 56 jaar uit Hoogeveen en De Krim aan op verdenking van diefstal. De mannen werden op heterdaad betrapt door de eigenaar van een geparkeerde auto waaruit ze net een paar dozen levensmiddelen hadden gestolen. De man belde de politie en zette de auto van de verdachten klem. Voordat ze konden wegrijden was de politie er ook en werden ze aangehouden. Ze zijn voor nader onderzoek ingesloten. (08-150028)

Inbraak sportkantine

ASSEN In de nacht van zondag op maandag hebben onbekenden ingebroken in de kantine en de bestuurskamer van FC Assen op het sportpark aan De Hoogspanningsweg in Assen. Een toegangsdeur en een aantal binnendeuren werd geforceerd. De dieven verdwenen met een (zware) kluis. Gelet op het gewicht moet er sprake zijn van meer daders en moeten zij een auto bij zich hebben gehad. De inhoud van de kluis is nog niet bekend. (08-150088)

Tankstation overvallen

NORG - Zondagmiddag tegen 13.00 uur heeft een nog onbekende man een tankstation aan het Westeinde in Norg overvallen. De man dreigde een bom te laten ontploffen die in een tas zou zitten die hij op de toonbank legde. Uit de tas kwam een tikkend geluid. Onder dreiging van dit geweld dwong hij de baliemedewerkster het geld uit de kassa aan hem te geven. Nadat hij een klein bedrag aan geld had gekregen liep de man naar een auto en reed weg. Het gaat om een blanke man van tussen de 40 en 50 jaar met kort donker haar en een zwarte snor. Hij droeg een donkere leren jas met lichte broek. Hij reed in een donkergroene Ford Mondeo met buitenlands kenteken. Door de videobewaking binnen en buiten bij het tankstation zijn er goede beelden van de verdachte en zijn voertuig. De politie stelt een onderzoek in. (08-149987)

Huiselijk geweld

DARP Zondagavond hield de politie in Darp een 26 jarige man uit die plaats aan op verdenking van het mishandelen en bedreigen van zijn echtgenote. De man is voor nader onderzoek ingesloten. Deze zaak wordt afgehandeld conform het protocol Huiselijk geweld.

Clubgebouw vogelvereniging afgebrand

NORG In de nacht van zaterdag op zondag is aan de Leliestraat in Norg het (houten) verenigingsgebouw van IVN afdeling Norg afgebrand. Het Zie ook het bericht op de homepage.

Dirk Neef verzorgt vandaag de voorlichting voor politie Drenthe. Voor informatie over deze berichten of om met hem in contact te komen kunt u bellen met 0592 - 451280.