Gemeente Reiderland


Wonen ++ = energie besparen en wooncomfort

Prettig wonen en tegelijkertijd besparen op de energierekening is iets wat de gemeente Reiderland samen met de provincie Groningen, met het project Wonen ++, wil bereiken. Na de zomervakantie zijn er twee bijeenkomsten gepland voor huizenbezitters binnen de gemeente Reiderland.

Energiebesparing en comfortverbetering

Het project Wonen ++ is bedoeld voor koopwoningen die gebouwd zijn voor 1985. Bij deze woningen komen isolatie-, toch-, ventilatieproblemen relatief vaak voor. Dit heeft vaak een hoge energieverbruik tot gevolg. Met het project Wonen ++ wordt deze problematiek aangepakt.

Via Wonen ++ kan voor een scherpe prijs en via een speciale financiële regeling het huis worden geïsoleerd of er kan een zonneboiler en/of zonnepanelen worden aangeschaft. Kortom, comfort voor bewoners, een gezonder leefklimaat en ook nog eens energie besparen!

Maatwerk

Uw huidige situatie wordt bekeken. Op grond daarvan krijgt u een op maat gesneden technisch en financieel advies. Betrouwbare en vooraf geselecteerde installateurs en aannemers doen dan het werk. Speciale aandacht is er voor de financiering. Met een slimme financiële constructie is veel mogelijk zonder dat de lasten teveel stijgen.

Energielabel

Vanaf 1 januari 2008 is het verplicht om bij verkoop van de woning