Politie Gelderland-Zuid

Door lekkage hennep ontdekt

Nijmegen, 30-06-2008 o Zondagnacht rond 02:15 uur meldden bewoners van een flatgebouw in de wijk Hazenkamp in Nijmegen een lekkage, veroorzaakt door de bovenburen. De bewoner van de benedenwoning liet de eigenaar van de woning boven hem komen en zij ontdekten een hennepkwekerij waarop zij direct de politie inschakelden. De woning werd verhuurd en de huurder van de bovenwoning was op dat moment niet thuis.

Het wateroverlast werd veroorzaakt door het bewateren van een kleine 600 planten, verdeeld over drie ruimtes. De brandweer en Nuon kwamen ook ter plaatse. Het water werd weggepompt en maandagochtend werd de kwekerij ontruimd. De politie is een onderzoek gestart naar de huurder van de woning.

Tijdens het ontruimen van de kwekerij zijn twee jongens van 15 jaar aangehouden voor het beledigen van agenten. De twee jongens, één uit Nijmegen en één uit Druten, riepen op straat de agenten beledigende uitspraken toe waarop zij wegliepen. De jongens gedroegen zich recalcitrant en zijn meegenomen naar het hoofdbureau van de politie in Nijmegen. (13)