Persberichten Eemland zuid, 12.00 uur

Utrecht, 30-06-2008

Tweede verdachte aangehouden

(zie persbericht: Man aangehouden voor geweld d.d. 29-6-2008)

AMERSFOORT Een 21-jarige inwoner van Soest is op maandagochtend 30 juni door de politie in zijn woning aangehouden. Hij wordt eveneens verdacht van het plegen van geweld richting een 21-jarige jongen uit Hoogland. In de nacht van zaterdag op zondag werd hiervoor al een 19-jarige verdachte aangehouden.

Surveillerende agenten zagen dat enkele mannen op de Lavendelstraat rond 03.00 uur ruzie met elkaar hadden. Hierbij werd de 21-jarige Hooglander geslagen. Door de agenten kon daarop de verdachte worden aangehouden. De andere verdachte wist weg te komen, maar kon na onderzoek op maandag worden aangehouden. De man uit Hoogland deed aangifte van geweld. Hij zou de twee mannen eerder op de avond in een horecagelegenheid al zijn tegengekomen. Bij het weggaan, stonden zij hem op te wachten en werd hij geschopt en geslagen.

Te veel op

AMERSFOORT - De politie heeft zondagavond 29 juni bij een verkeerscontrole op de Nijverheidsweg Noord een 43-jarige automobilist uit Polen aangehouden, die om 23.45 uur met te veel alcohol op achter het stuur zat.

De blaastest viel voor de man negatief uit en hij werd aangehouden. De ademanalyse op het politiebureau wees 680 ug/l uit.

De verdachte kreeg een boete van 600,- en een rijverbod van 2 uur.

Raam vernield en slapers lichtgewond

AMERSFOORT Twee tot nu toe onbekende jongens hebben zondagochtend een ruit ingegooid bij het scoutinggebouw aan de Barchman Wuytierslaan, terwijl daar mensen lagen te slapen.

Twee begeleiders hebben schrammen opgelopen door het rondvliegende glas. Zij lagen pal onder het vernielde raam te slapen. De om 06.45 uur gewaarschuwde politie heeft tevergeefs naar de daders gezocht in de omgeving. Die waren spoorloos verdwenen.

Het signalement van de verdachten luidt:


- 2 jongens met een blanke huidskleur


- leeftijd ongeveer 14 16 jaar


- een van hen droeg een wit shirt en een zwarte trainingsbroek


- de andere jongen droeg een korte broek.

Een van de begeleiders deed aangifte bij de politie. De politie onderzoekt de zaak en vraagt getuigen zich te melden bij bureau Amersfoort, tel. 0900-8844. Anonieme tips zijn welkom bij tel. 0800-7000.

Man slaat meisje van fiets

AMERSFOORT Een tot nu toe onbekende man heeft zondagmorgen 29 juni zonder enige aanleiding op de Laan van Emiclaer een 15-jarig meisje uit Amersfoort van haar fiets geslagen.

Het meisje reed tussen 09.00 uur en 09.15 uur naast haar moeder over het fietspad. Voor hen fietste een man. Toen ze de man inhaalde, gaf die het meisje een harde klap. Ze viel daardoor van haar fiets en kwam in het gras terecht. De man fietste weg en gaf nog een vrouw die verderop het fietspad liep een duw. Een andere vrouw die haar hond uitliet was getuige van het voorval.

Het meisje hield aan de mishandeling pijn en blauwe plekken over. Ze deed aangifte bij de politie.

Het signalement van de verdachte luidt:


- man


- maakte een verwarde indruk


- leeftijd ongeveer 50 jaar


- lengte ongeveer 1.75 meter


- huidskleur lichtgetint


- tenger / mager postuur


- kort zwart stijl haar


- onverzorgd uiterlijk


- droeg een dikke zwart lederen jas ongeveer tot op zijn heupen

De politie onderzoekt de zaak en vraagt getuigen zich te melden bij bureau Amersfoort, tel. 0900-8844. Anonieme tips zijn welkom bij tel. 0800-7000.