Gemeente Soest

E-mail onderzoek

Datum: 30/06/2008

Gemeente Soest scoort goed in e-mail onderzoek

Vrijdagochtend 27 juni heeft wethouder Krijger de afdeling Sport Onderwijs en Welzijn (SOW) verrast met een taart.

Wethouder Krijger heeft de afdeling sport, onderwijs en welzijn verrast met een taart.

De reden voor deze traktatie is dat de gemeente Soest in een onderzoek van Webdam naar de afhandeling van e-mail de hoogst mogelijke score heeft gehaald.

Vanuit onderzoeksportaal Webdam is aan alle gemeenten een e-mail gestuurd waarin een vader informatie vraagt over leerlingenvervoer voor zijn zoon.

Vanuit Soest is direct een ontvangstbevestiging gestuurd waarin werd uitgelegd door wie de vraag zou worden beantwoord en wanneer dit antwoord kon worden verwacht. Vervolgens is nog op dezelfde dag door de afdeling SOW een inhoudelijke reactie naar deze vader gestuurd. Soest hoort daardoor bij de 32 (van de in totaal 443) gemeenten die het meest snel en adequaat op op deze e-mail reageerden.

Naast brieven en telefoontjes krijgt de gemeente steeds vaker vragen van inwoners via de e-mail. De gemeente Soest streeft ernaar om deze e-mails zo vlot mogelijk te beantwoorden.

Voor E-mail berichten die binnenkomen bij het algemene mailadres van de gemeente (postbus2000@soest.nl) is daarom binnen de gemeente een vaste procedure voor de afhandeling afgesproken.

.