KNHS


Jeroen Dubbeldam niet mee naar Aken
30 juni 2008

ERMELO/AKEN (KNHS) - Jeroen Dubbeldam (Weerselo) maakt geen deel uit van de Nederlandse springequipe die deze week in Aken aan de start komt van het meest prestigieuze evenement dat de hippische sport kent, het CHIO van Aken, met o.a. de Samsung Super League en de Grote Prijs. "Dubbeldam heeft zelf aangegeven dat Aken voor hem nu, in dit stadium van opbouw, nog net dat ene maatje te groot is", zegt bondscoach Rob Ehrens, die er aan toevoegt dat er nog alle kansen liggen voor Dubbeldam tijdens het CSI Geesteren, één week na Aken. Gelukkig is Okidoki van Albert Zoer wel weer beschikbaar.

Voor veel equipes, zoals het Duitse team, is de krachtmeeting in Aken de laatste selectiewedstrijd voor de Olympische Spelen. Voor de Nederlandse ruiters wil Rob Ehrens nog het internationale CSI van Geesteren in zijn afwegingen betrekken. "Die wedstrijd is met name van belang voor Jeroen Dubbeldam en BMC's Up and Down. Op die wedstrijd kan ik bekijken in welke vorm deze combinatie steekt en of het verantwoord is de combinatie in te zetten in Hong Kong", zegt Ehrens.

Rob Ehrens heeft er voor gekozen om in Aken met het volgende team aan de start te verschijnen: Angelique Hoorn (Wanneperveen) met Blauwendraad's O'Brien, Vincent Voorn (Dinteloord) met Audi's Alpapillon Armanie, Gerco Schröder (Tubbergen) met Eurocommerce Berlin en Albert Zoer (Echten) met de weer geheel herstelde Okidoki. Als reserveruiter wordt door Ehrens Marc Houtzager (Rouveen) met Opium VS ingezet.

Het Nederlandse team begint in Aken in leidende positie aan de vijfde wedstrijd van de Samsung Super League. "We staan slechts anderhalve punt voor op Duitsland en het zal in Aken moeilijk worden om het Duitse team achter ons te houden. Aan de andere kant zijn we er op gebrand deze positie vast te houden. Samen met de Duitsers en de Britten zijn we de enigen die alle zes jaar hebben deelgenomen aan deze wedstrijdenreeks, maar hebben het nog nooit winnend weten af te sluiten. Het zou mooi zijn om dat in het laatste jaar dat Samsung sponsort in Barcelona wel te gaan doen", aldus Ehrens.

De Samsung Super League wedstrijd wordt verreden op donderdag 3 juli en de eerste manche begint om 19.00 uur.

KNHS Mediavoorlichting,
Jacob Melissen

Meer informatie op: www.chioaachen.de

Tussenstand SSL na 4 wedstrijden:


1) Nederland - 23.5

2) Duitsland - 22

3) België - 19
3) Groot-Brittannië - 19
5) USA - 16.83
6) Zwitserland - 15.08
7) Ierland - 11.83
8) Zweden - 2.75

Data van Samsung Super League wedstrijden 2008:

Aken 3 juli
Hickstead 25 juli
Dublin 8 augustus
Barcelona 21 september (finale)