Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Erik van den Doel wint ROC NOVA 2008 toernooi

Grootmeester Erik van den Doel heeft het ROC Nova College Schaaktoernooi 2008 op zijn naam gebracht. Hij behaalde in Haarlem een score van 5½ uit 6. Alleen tegen Robin Swinkels moest hij een half punt afstaan. De tweede plaats werd gedeeld door de IM's Chiel van Oosterom en Piet Peelen en de grootmeesters Normunds Miezis en Vyacheslav Ikonnikov. Het toernooi kende 126 deelnemers. Uitgebreide informatie kunt u vinden op de toernooisite.

---

volgde indertijd Constant Orbaan op. (Persbericht)
---

Atlantis meestertienkamp in Groningen

In Groningen wordt tot en met vrijdag 4 juli de Atlantis meestertienkamp gespeeld. In dit toernooi nemen zes Nederlandse spelers, meest met een noordelijke achtergrond, het op tegen vier buitenlanders. Naast deze tienkampen is er een open toernooi. Alle informatie over beide toernooien kunt u vinden op de toernooisite.
---

Nederlands kampioenschap schafeltennis groot succes

Op 28 juni vond in het gebouw van de ALO (Hogeschool van Amsterdam), het eerste NK Schafeltennis plaats. In dit ludieke toernooi namen 68 deelnemers het afwisselend aan de tafeltennistafel en achter het schaakbord tegen elkaar op. Elk uur, zeven ronden lang, speelde iedere deelnemer twee snelschaakpartijen en vier tafeltennisgames. Beide onderdelen leverden per ronde maximaal 4 punten op.

Hans Böhm en Frank van der Vleuten (nr. 83 van de top-200 tafeltennis) aan het schaakbord

Rob Bertholee
Het toernooi kende een uitermate sportief verloop en was mede daardoor zeer geslaagd. Winnaar werd de vooraf door insiders al getipte Rob Bertholee uit Zoetermeer, die met een score van 43 punten nummer twee, Bram van den Berg, 3 punten voorbleef. Een punt daarachter eindigde Michel Auwens op de derde plaats.

Bertholee vergaarde 20 punten bij het tafeltennissen en 23 achter het schaakbord. De prijs voor de beste tafeltennisprestatie ging naar Joost Geesing die in elke ronde zijn vier tafeltennisgames won en zo uitkwam op 28 punten. Omdat hij ook nog 8 schaakpunten bij elkaar sprokkelde kwam hij in het eindklassement uit op 36 punten (gedeeld 5e).

Bij het schaken eindigde Dimitri Reinderman bovenaan en maakte daarmee zijn voornemen waar. Hij stond drie remises af. In de schaaktop spande het erom, want vijf schakers - Almar Sternau, Bram van den Berg, Cor van Dongen, Geert Jonk en Tom Bottema - volgden op één schaakpunt. Reinderman eindigde met een totaal van 32 punten als 15e in het algemeen klassement.

Toernooiwinnaar Rob Bertholee

De 15-jarige Joël de Vries wist 34 punten te vergaren en was daarmee de beste van de jeugd (18 schaakpunten en 16 tafeltennis). Beste dame was Debbie de Klerk (6 schaken + 20 tafeltennis). De jongste deelnemer, Kevin Bruggeman (12), kwam verdienstelijk uit op 16 punten (12 schaken + 8 tafeltennis).

Sponsors van het toernooi waren de Hogeschool van Amsterdam, uitgeverij New in Chess, Het Max Euwe Centrum en Splash Health Campus (fitnesscentra in Amsterdam).