Gemeente Enkhuizen

Aquacultuur

Enkhuizen tevreden over Wmo-voorzieningen

Enkhuizen doet het goed als het gaat om de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Dat blijkt uit een rapport waarin Enkhuizen vergeleken is met andere gemeenten van dezelfde omvang.

Op 1 januari 2007 is de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) ingevoerd. De Wmo regelt dat iedereen kan meedoen in de maatschappij en zo lang mogelijk zelfstandig kan blijven wonen. Mensen met een lichamelijke, verstandelijke of psychische beperking, een ziekte of beperkingen door ouderdom, kunnen bij de gemeente terecht voor ondersteuning. Inwoners van Enkhuizen kunnen op grond van de Wmo bijvoorbeeld een aanvraag doen voor huishoudelijke hulp, aanpassingen aan de woning, vervoer, een rolstoel, et cetera.

Goede resultaten

Gemeenten zijn verplicht om elk jaar voor 1 juli verantwoording af te leggen aan de inwoners en het rijk over het gevoerde Wmo-beleid. Daarom heeft de gemeente Enkhuizen een tevredenheidsonderzoek laten uitvoeren door een onafhankelijk bureau. Cliënten die in 2007 huishoudelijke hulp kregen of een voorziening kregen in verband met een lichamelijke beperking, zoals een rolstoel of een woningaanpassing is gevraagd naar wat zij van de ondersteuning vonden. De cliënten in Enkhuizen gaven gemiddeld een 8,2 voor de huishoudelijke verzorging. Dit is iets hoger dan het gemiddelde in de referentiegroep (8,1). Cliënten gaven gemiddeld een 7,3 voor een voorziening in verband met een lichamelijke beperking. Dit cijfer ligt hoger dan het gemiddelde (7,1). Aanvullend op dit onderzoek heeft de gemeente Enkhuizen ook nog een onderzoek gedaan naar de dienstverlening van het Zorgloket in Enkhuizen. 65 % van de respondenten geeft aan tevreden tot zeer tevreden te zijn met de huidige toegankelijkheid van het loket. De gemeente gebruikt vervolgens de rapportages om het beleid ten aanzien van de Wmo verder in te vullen en te verbeteren.
Wilt u het verantwoordingsrapport bekijken? Bij het Servicepunt in het Stadskantoor ligt een exemplaar ter inzage. Ook kunt u het rapport inzien via de volgende link:Rapport Klanttevredenheidsonderzoek Enkhuizen

Meer informatie

Wilt u in aanmerking komen voor een Wmo-voorziening of wilt u meer informatie? U kunt uw aanvraag indienen bij het zorgloket van de gemeente. Dit kan telefonisch of via het zorgloket. Het zorgloket in het Sociaal Medisch Centrum is geopend op maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 12:00 uur. Telefonisch bereikbaar op nummer (0228) 31 54 00.

Postbus 11
1600 AA Enkhuizen
T 0228 - 360 100
F 0228 - 313 312
stadhuis@enkhuizen.nl